Početna Gradske teme Održan oficirski bal u Novom Sadu

Održan oficirski bal u Novom Sadu

0

Tradicionalna manifestacija Vojske Srbije, oficirski bal, posle 76 godina ponovo je održana u Novom Sadu. Vojnički aplauz odjeknuo je svečanom salom Doma vojske i nakon pozdrava komandanta kopnene vojske generala Milosava Simovića, oficirski bal je počeo.

Praćeni muzičkim ansamblom Ministarstva odbrane, oficiri su sa svojim pratnjama plesali srpski valcer, bojarku i ostale tradicionalne igre. Posebni gosti bili su plesna grupa garnizona u Vranju “Tamo daleko” koji su plesali uz nekoliko poznatih numera, nakon čega su im se svi prisutni pridružili u zajedničkom plesu.

Prema rečima generala potpukovnika Milosava Simovića, to je povod da se setimo nekih lepih vremena, ali i da utvrdimo da su tolerancija, poštovanje i međusobno razumevanje osobine koje treba uvek da podstičemo. Oficirski bal se uvek izdvajao kao događaj, a organizovan je svake godine u zimskom periodu.

Oficirski bal je kulturni događaj gde se glorifikuje poštenje, dostojanstvo i čast srpskog vojnika. Ovo je proslava ljubavi prema životu, dostojanstvenom, plemenitom i doslednom, životu pravog srpskog oficira.

Autor i foto: RTV