Početna Gradske teme Održan protest protiv režima u Novom Sadu

Održan protest protiv režima u Novom Sadu

0

Protest protiv aktuelne vlasti održan je i ovog petka na Pozorišnom trgu.

Time je Vojvođanski Savez za Srbiju održao drugi protest protiv režima, nezavisno od pokreta “Jedan od pet miliona”.

Na skupu su govorili dramski pisac Siniša Kovačević i student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dejan Bagarić. Kovačević je naveo da je bojkot izbora neophodan, da bi se nakon budućih izbora, koje će režim izgubiti, uspostavio sistem u kojem neće sve biti na prodaju, jer kulturni i identitetski obrazac nemaju cenu i ne mogu se prodavati.

On je rekao da fer izborni uslovi ne mogu važiti “samo 14 dana pre izbora” i da su stvari jednostavne – opozicija i građani traže samo da se ne krade, otima, tuče, da se ne zloupotrebljavaju mediji i birački spiskovi.

– Bojkot izbora je bitan da bismo pokazali da nismo budale, nego da znamo da cenimo vrednost našeg glasa. Koliko je nacija bila u marketinškog kaljuzi i septičkoj jami, toliko joj je vremena potrebno i da se opere i da se to zlo seme koje seju Sarapa i Marić eliminiše da bi se narod naučio da postoji pravo na drugačiju misao – rekao je Kovačević.

– Kažu da ćemo dobiti 14 minuta pre “Dnevnika”. Odlično, savršeno, samo pod uslovom da 14 minuta dobije i Aleksandar Vučić, ali on će dobiti 1.400 minuta. Voleo bih da prisustvujem televizijskom duelu u kojem bih bio sa Vučićem, samo da mu postavim nekoliko pitanja i da mu ponudim njegove odgovore na ta pitanja. Voleo bih i da neko od lidera Saveza za Srbiju sedne sa Sinišom Malim ili Nebojšom Stefanovićem – rekao je Kovačević.

Kovačević je dodao da bi se tada videlo tada da je ta mermerna kula pravljena na temeljima od piljevine i da bi se “urušili kao Trg Republike u Beogradu, možda i brže, i da tu ne bi pomogao ni Goran Vesić”.

– Umesto toga, međutim, Vučić, oslobođen svake vrste šarma i humora, svakog dana na televiziji po sedam sati objašnjava kako je nepogrešiv, divan blagosloven i kako mu je jako teško. Njemu nije teško, nama je teško, i mi ćemo se izboriti za slobodu – rekao je Kovačević.

Na skupu je upućen poziv “opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore”.

– Izbori koje vođa režima Aleksandar Vučić zajedno sa svojim poslovnim i političkim partnerima priprema za kraj marta sledeće godine nisu ni slobodni ni pošteni i zbog toga na njima ne treba ni učestvovati. Političke organizacije koje čine “Savez za Srbiju” i pojedine građanske inicijative su ove nedelje pokrenule kampanju za bojkot lažnih izbora i ta kampanja će trajati praktično bez prestanka sve dok se ne stvore uslovi u društvu u kojim će građani moći da svoju slobodno formiranu izbornu volju iskažu na poštenim i zakonitim izborima – navode u Savezu za Srbiju.

Protest je najavljen i za sledeći petak, kada se planira i protestna šetnja.

Izvor: 021
Foto: 021