Početna Gradske teme Održan sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije: Sneg čiste 142 radnika zimske...

Održan sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije: Sneg čiste 142 radnika zimske službe

0

Povodom najavljenih padavina i niskih temperatura za naredne dane gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević održao je sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojem je konstatovano da su zimske službe gradskih preduzeća, odnosno JKP ”Gradsko zelenilo”, JKP ”Čistoća”, JKP ”Parking servis” i JKP ”Put” konstantno na terenu.

Gradonačelnik je informisan da su angažovani svi raspoloživi kapaciteti i mehanizacija u cilju održavanja redovnog funkcionisanja grada, kao i da su nadležne službe u stalnoj komunikaciji i sinhronizovanom delovanju. Rečeno je da se saobraćajnice čiste redovno prema prioritetu, da se javni gradski prevoz odvija po predviđenom režimu, i da zdravstvene ustanove funkcionišu uobičajeno. Takođe, rečeno je da ima dovoljno mesta u prihvatilištima za beskućnike, i da će biti zbrinuti svi kojima bude potrebno. Na sastanku Štaba dogovoreno je da će sve vitalne ustanove i službe raditi pojačano u cilju obezbeđivanja nesmetanog odvijanja života u gradu.

Predstavnik Republičkog hidrometeorološkog zavoda izvestio je prisutne da se u naredna dva dana očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10cm u Novom Sadu, ali i da je reč o uobičajenim zimskim uslovima.

Ukoliko se ukaže potreba, građani se za podršku i informacije mogu obratiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove telefonom na brojeve: 021/4872-402, 021/4872-403, 021/4872-404, 021/4872-544, kao i Upravi za vanredne situacije na broj 1985.

Iz grada podsećaju preduzeća, ustanove i druga pravna lica, preduzetnike, kao i stambene zajednice, odnosno vlasnike ili zakupce stanova i porodičnih zgrada ili kuća, da su, u skladu sa Odlukom o uređenju Grada Novog Sada i Odlukom o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, u obavezi da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza, da posipaju odgovarajućim materijalom ispred objekata, odnosno zgrada, kao i da uklanjaju sneg i led sa krovova objekata.

Ekipe Zimske službe “Gradskog zelenila” spremno su dočekale najavljeni ledeni talas. Od 5 sati na terenu se nalaze 142 radnika sa 30 vozila mehanizacije.

Prvi krug čišćenja autobuskih stajališta, staza u parkovima i oko njih, gradskih trgova, pešačkih prilaza mostovima i Petrovaradinske tvrđave je završen. Pored čišćenja, radnici posipaju so i rizlu, a prilazi mostovima prskaju se magnezijum-hloridom.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad