Početna Gradske teme Održana EKO radionica na Štrnadu

Održana EKO radionica na Štrnadu

eko2

Ekološka radionica EKO ZONA održana je na Štrandu. Ovaj edukativni čas je bio namenjen našim najmlađim sugrađanima kako bi slobodno vreme proveli u prirodi i osetili duh igara koje su se nekada igrale napolju a danas su zaboravljene. Udruženje Asisten je osmislilo da čas bude ispunjen kreativnom igrom tako da deca razvijaju svoju maštu. Saznali su šta je to ekologija, kako se čuva, zašto je važna reciklaža i šta im je potrebno za igru kada se nađu napolju.

eko4

Maja Vujanović vaspitač kaže da je kod uzrasta predškolske dece važno da se razvija svest o očuvanju i zaštiti životne sredine kako bi kada odrastu imali naviku da čuvaju prirodu koja je deo njihovog života.

To uzrast koji lako usvaja nova znanja i lako je sa njima raditi jer su željni znanja. Želimo da deci razvijemo svest da ne moraju da se igraju kupovnim igračama nego da mogu u prirodi da nađu sve što im je potrebno za igru čime razvijaju maštu i kreativnost“, objašnjava Maja.
Ovaj projekat se prvi put ove godine održava na Štrandu, a podržan je od strane gradske uprave Za zaštitu životne sredine.

eko3

eko1

Autor i foto: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs