Početna Gradske teme Održana sednica Gradskog štaba za vandredne situacije povodm najavljenih obilnih padavina

Održana sednica Gradskog štaba za vandredne situacije povodm najavljenih obilnih padavina

0

IMG_1104

Uvažavajući upozorenje Uprave za vanredne situacije MUP-a Srbije, Gradski štab za vanredne situacije održao je sednicu na kojoj su dogovorene preventivne mere zbog najavljene mogućnosti obilnih padavina, preko 20 mm za 3 časa, i pojave grmljavine, grada i olujnog vetra, popodne i tokom noći u ponedeljak 1. avgusta 2016. godine.

Na sednici, koju je otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, usvojen je Zaključak da organizacije, uprave, kao i preduzeća koja su u sastavu Gradskog štaba preduzmu neophodne preventivne mere iz svojih nadležnosti, obezbede maksimalnu pripravnost, mobilnost i operativnost raspoloživih kapaciteta, i da imaju koordiniranu akciju putem Uprave za vanredne situacije MUP-a Srbije u naredna 24 časa.

Gradski štab podseća građane na to da ukoliko budu pogođeni potencijalnim posledicama najavljenih padavina mogu da se obrate Upravi za vanredne situacije putem telefona na broj 1985, kao i Komunalnoj inspekciji na broj 4872 404, i Komunalnoj policiji Grada Novog Sada na broj 4872 544.

Autor: NsHronika
Foto: Grad Novi Sad