Početna Gradske teme Održano “Veče šampiona” Novosadskog sajma

Održano “Veče šampiona” Novosadskog sajma

pehari

Tradicionalno “Veče šampiona” – priredba na kojoj se dodeljuju pehari i medalje za kvalitet proizvoda Novosadskog sajma održana je večeras u Master centru Novosadskog sajma.
Pehare i medalje nagrađenima su uručili državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Danilo Golubović, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i izvršna direktorica Novosadskog sajma Jelena Marinković.

Pomenuta priznanja dobilo je tridesetak firmi, odgajivača i proizvođača iz oblasti poljoprivrede, a njih 11 je dobilo najznačajnije odličje – veliki šampionski pehar sa titulom apsolutnog šampiona.

U oblasti ovčarstva veliki šampionski pehar sa titulom apsolutnog šampiona dodeljen je Goranu Čoliću iz Bogatića za izložene kolekcije ovaca, ovna i priplodnog podmlatka rase “virtemberg”.

Isto priznanje u oblasti svinjarstva dodeljeno je Jeleni Beuković iz Žarkovca za izložene nerastove rasa “veliki jorkšir”, “nemački landras” i “durok”, nazimice rase “durok” i “veliki jorkšir” i krmaču sa prasadima, a u oblasti konjarstva Jovanu Milivojeviću iz Progara za priplodnog pastuva “517 Maestoso Betalka XXVI”.

Veliki šampionski pehar u proizvodnji hrane za životinje dodelejn je Kompaniji “Lira mix” d.o.o. iz Iriga, za kvalitet stočne hrane, dok je Institutu za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad veliki šampionski pehar dodeljen za širok asortiman i izuzetan kvalitet semenskog materijala iz grupa žita i industrijskog bilja i za dugogodišnji kvalitet semenskog materijala biljnog porekla.

“Panline” d.o.o. iz Gibaraca dobitnik je velikog šampionskog pehara u oblasti proizvodnji procesne opreme i zanatske poljoprivredne opreme, a za liniju mašina u preradi uljarica.

Najveće priznanje Novosadskog sajma – veliki šampionski pehar dobio je i “Timomed” d.o.o. iz Knjaževca za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda, a u oblasti pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo.

Među proizvođačima mesa i prerađevina od mesa veliki šampionski pehar dodeljen je Industrija mesa “Karneks” d.o.o. iz Vrbas, za odličan kvalitet proizvoda od mesa i gotovih jela, dok je u konkurenciji vina i jakog pića zanatskog tipa proizvodnje ta nagrada uručena Vinariji “Radević” iz Podgorice za visok kvalitet i izuzetno širok asortiman belih, crvenih i likerskih vina, kao i rakija od grožđa.

Nacionalno udruženje vinogradara i vinara Crne Gore, Podgorica nagrađeno je velikim šampionskim peharom za organizovani nastup i visok kvalitet ocenjenih belih i crvenih vina, dok je u oblasti jakih alkoholnih pića – zanatski tip proizvodnje veliki šampionski pehar dobilo poljoprivredno gazdinstvo “Rada” iz Šida za najviši prikazani kvalitet širokog asortimana lekovitih specijalnih rakija sa dodatkom gljiva.

Autor: Tanjug