Početna Gradske teme Oko 40 pari obuće popravljeno i donirano novosadskim beskućnicima

Oko 40 pari obuće popravljeno i donirano novosadskim beskućnicima

Korisnici svratišta za beskućnike na Bulevaru kralja Petra dobili su 40 pari obuće zahvaljujući akciji Ekumenske humanitarne organizacije, brenda “Planika” i novosadskog obućara Miroslava Žilnika.

Svake godine, “Planika” donira polovnu obuću iz cele Srbije Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji (EHO), koja potom završi u rukama ljudi kojima je najpotrebnija. Kako za 021 priča Marija Pušić iz EHO, reč je o obući koja je vraćena, korišćena i rashodovana, sa sitnim oštećenjima.

“Skupili smo novac i popravili obuću kod obućara Miroslava Žilnika, koji je ovaj posao obavio po sniženoj ceni. Osim popravke 36 pari obuće koju smo mi doneli, i on je donirao svoja četiri para”, kaže Marija Pušić.

Obuća je juče uručena svratištu. Ovo je jedna u nizu humanitarnih aktivnosti EHO tokom godine, a o detaljima rada organizacije čitajte na zvaničnom sajtu.

Inače, bilo ko može u radno vreme prihvatnog centra svratiti i donirati svoju upotrebljivu odeću i obuću, na radost mnogih kojima je ovakav vid pomoći prekopotreban.

Izvor: 021
Foto: Pixabay