Početna Gradske teme Okrivljeni advokat iz Futoga otkazao dolazak u sud dva sata pre ročišta

Okrivljeni advokat iz Futoga otkazao dolazak u sud dva sata pre ročišta

0

Bivši advokat M. B. iz Futoga, okrivljen za krivična dela prevare i zloupotrebe poverenja, koji je duže bio nedostupan pravosuđu, juče nije prisustvovao glavnom pretresu, a šestoro svedoka i oštećenih su glasno negodovali još u hodniku ispred sudnice kad su videli da su došli uzalud.

Sudija Đorđe Radovanović je izdiktirao u zapisnik da je okrivljeni došao ujutru u 8:30 časova da bi mu saopštio da ima zdravstvenih problema, sudija mu je na to rekao da dođe u 11 časova, kad je trebalo da počne zakazano ročište, ali je on odgovorio da nije u stanju to da učini, prenosi Dnevnik.

Sudija ga je potom upozorio na to da javljanje pre pretresa nije opravdanje i da mu nudi prisustvo lekara, ali posle svega, okrivljeni nije došao na glavni pretres.

Novo ročište zakazano je za 13. februar naredne godine, a branilac okrivljenog Dragana Vukanić, dobila je rok od tri dana da donese medicinsku dokumentaciju povodom nedolaska, nakon čega će sud odlučiti da li će tim povodom naložiti veštačenje.

Na to je reagovao zastupnik optužnog akta Osnovnog javnog tužilaštva i kazao da je već veštačeno da li je optuženi sposoban da učestvuje u postupku. On je dodao da je zanimljivo to da je okrivljeni bio sposoban da dođe dva i po sata pre ročišta, ali ne i kada je zakazano.

Prema rečima advokatice Vukanić, okrivljeni se javio oko osam sati ujutru da bi naveo da se oseća loše. Podsetila je da njen klijent nije ranije osuđivan i da je dužan da se odaziva na pozive suda, ali i da ima pravo da se leči.

Okrivljeni je izneo odbranu na suđenju početkom oktobra i negirao da je počinio dela koja mu se pripisuju.

Podsetimo, penzionisani magistar književnosti Boško Brzić iz Budisave, koji u ovom postupku ima status oštećenog, stavlja na teret optuženom da je početkom 2013. godine uzeo od njega 3.000 evra bez priznanice. On je, navodno, tada bio u društvu sa jednom od svojih ćerki i unukom, a došli su u kancelariju po preporuci porodičnog prijatelja da bi pokrenuli spor oko alimentacije za unuku, koja studira u inostranstvu i ima velike troškove školovanja. Hteli su da tuže bivšeg zeta.

Prema Brzićevim rečima, okrivljeni advokat im je rekao da će slučaj srediti i da će pokrenuti spor, te je dodao da je novac dao na ruke, a da advokat pri tome nije hteo da potpiše priznanicu, uz neko opravdanje, ali i komentar da mu je majka bolesna i da mu treba para za njeno lečenje, da će novac vratiti čim ga dobije od nekoga.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay