Početna Gradske teme Oliver Dulić zaposlen u Kliničkom centru Vojvodine

Oliver Dulić zaposlen u Kliničkom centru Vojvodine

0

Oliver Dulic

Bivši ministar životne sredine i funkcioner DS-a Oliver Dulić “uhlebljen” je prošle nedelje na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatalogiju Kliničkog centra Vojvodine.

On je u Novi Sad došao sa mesta zamenika direktora banje “Termal” u Vrdniku, a po njegovom primanju upravnik klinike Dragan Savić podneo je ostavku iz ličnih razloga, prenosi “Blic”.

Izvor ovog dnevnog lista navodi da je Dulića zaposlio doktor KCV-a Ivan Levakov koji je kadar DS. Pri tome u ovoj zdravstvenoj ustanovi ne postoji mogućnost zapošljavanja ako pre toga ta osoba nije volontirala, jer se mora proveriti njegova stručnost, a za Dulića se zna da godinama nije operisao.

Ovaj list navodi i da je Dulić 2009. godine upisan u registar Lekarske komore Srbije kao lekar specijalista ortopedije, ali nigde ne piše da je specijalizirao ortopedsku hirurgiju i traumatologiju. Takođe, nema ga ni na listi članova Regionalne lekarske komore Vojvodine.

Oliver Dulić potvrdio je da je počeo da radi u KCV-u “pre tri-četiri dana”.

Zaposlio sam se na šest meseci, na mesto kolege koji je prešao na druge poslove. Poslednje tri godine bavim se lečenjem ortopedskih stanja matičnim ćelijama. Pri KCV-u postoji projekat koji se bavi ovom tematikom, a ja sam jedan od lekara koji se tom metodom tako bavi – kaže Dulić i dodaje da o “eventualnim protekcijama i pomoći pri zaposlenju treba pritati one koji ga za to optužuju”.

Oliver Dulić rođen je 1975 u Beogradu. Četrdesetjednogodišnji hirurg, političar i nekadašnji vaterpolista srpsko-bunjevačkog porekla član je Demokratske stranke, a od 23.5. 2007. do 25.6. 2008. godine bio je Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije. Dulić je bio i jedan od vođa studentskih protesta 1996. godine. Odrastao je i živi u Subotici.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Oliver Dulic @cistacica / Twitter