Početna Gradske teme OPENS raspisao tendere za ceremonije otvaranja Omladinske prestonice Evrope

OPENS raspisao tendere za ceremonije otvaranja Omladinske prestonice Evrope

0

Novi Sad će 26. januara zvanično postati Omladinska prestonica Evrope. Na ceremoniji otvaranja u Velikoj sali Spensa planirani su nastupi tri izvođača iz inostranstva, dok će kulturno-umetnički program za zvanice, predstavnike European Youth Forum-a, kao i za brojne domaće i inostrane goste biti organizovan u Sinagogi.

Svečano otvaranje u ime Grada Novog Sada organizuje Omladinski savez udruženja „Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope – OPENS”, koji je raspisao dva tendera na kojima traži preduzeća koja će osmisliti program i obezbediti nastupe renomiranih izvođača.

Kako su naveli, ulaznice za manifestaciju na Spensu neće se naplaćivati i očekuje se poseta više od 5.000 mladih, a program bi trebalo da traje od 20 časova do 4.30 narednog dana. Od ponuđača se očekuje da obezbedi tri renomirana izvođača iz inostranstva, odnosno planirani su nastupi Mahmuta Orhana kao predstavnika dens i haus žanra u kombinaciji sa savremenom elektronskom muzikom i etno-elementima, izvođača elektronske muzike Džeksa Džonsa (Jax Jones) i di-džej dua „Ofenbah”.

Osim toga, u uslovima tendera za organizaciju svečanog otvaranja na Spensu za prvu dvojicu izvođača stoji da moraju imati najmanje 500 miliona pregleda na internet video-servisima, najmanje 200.000 pratilaca na društvenim mrežama i tri međunarodna hita u poslednje tri godine. Za trećeg izvođača se traži da ima 200 miliona pregleda na video-servisima i najmanje 150.000 pratilaca na društvenim mrežama, kao i učešće na dva muzička festivala u poslednje tri godine.

Preduzeća koje se jave na OPENS-ov tender do 17. januara moraju da dostave dokaz o mogućnosti angažovanja pomenutih izvođača, a od ponuđača se očekuje da se pobrinu za izvršnu produkciju i logistiku, da obezbede opremu i scenografiju u skladu s uslovima i standardima izvođača. Osim toga, trebalo bi da organizuje Službu hitne pomoći, osoblje, ali i obezbeđenje za manifestaciju.

Osim organizacije svečane ceremonije otvaranja Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 na Spensu, za istaknute zvanice visokog ranga, kao i za brojne domaće i inostrane goste potrebno je organizovati kulturno-umetnički program u Sinagogi, koji je planiran 26. januara od 19 časova. Od preduzeća koje se javi na tender očekuje se da osmisli dvočasovni program u kojem će, kako je u tenderskoj dokumentaciji navedeno, kroz dramsko-muzički koreografski izraz biti prikazani potencijali Novog Sada, duh mladih grada. Firma koja dobije posao trebalo bi i da kao sastavni deo ponude dostavi koncept programa, scenario, s detaljnim predlogom satnice događaja i protokol događaja

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay