Početna Gradske teme Operisan pas kome je ukucan ekser u glavu

Operisan pas kome je ukucan ekser u glavu

Nesrećna Kaja, kuja kojoj je 12-godišnji dečak pre nekoliko dana zakucao ekser u glavu, uspešno je operisana saopštili su iz Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS.

– Taj mali borac se ne predaje tako lako. Ipak, još uvek nije gotovo, tek ćemo videti do kakvih je neuroloških oštećenja došlo i kako će se situacija dalje razvijati. Od toga kakve će posledice sve ovo ostaviti će zavisiti da li će ona moći da živi sa njima, a da ima kvalitetan život, bez napada i bola. Naredni sati i dani su svakako kritični. Ali ovaj prvi korak daje neku nadu. Mislite na nju, šaljite joj pozitivne misli i hajde da svi stisnemo pesnice i da se nadamo pozitivnim vestima – rekli su iz SPANS-a.

Ovaj kritičan zahvat bila je jedina šansa da Kaja preživi, zbog čega su novosadski veterinari obavili konsultacije sa beogradskim kolegama. Dr Zoran Lončar predložio je terapiju kako bi se nesrećna kujica stabilizovala, da bi operacija uopšte bila izvedena.

– Čak i uz operaciju posledice bi mogle biti jako teške i ozbiljne. Složili smo se i veterinari i vlasnici i mi, dobiće terapiju, pratimo stanje, ukoliko ne bude pomaka i Kaja i dalje bude u agoniji, nećemo je mučiti – saopštili su iz SPANSA.

Podsetimo, pas sa ekserom koji viri iz glave pronađen je na Satelitu, a volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad dobili su dojavu od jedne sugrađanke.

Nakon pregleda veterinara ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak celom svojom dužinom i da je ovo mogao uraditi isključivo čovek i to uz upotrebu alata.

Ustanovljeno je i da je pas čipovan, da ima deset godina i da se zove Kaja.

Izvor: RTV
Foto: SPANS