Početna Gradske teme Organizacija “Svi za Kosmet” sakuplja slatkiše i igračke za paketiće

Organizacija “Svi za Kosmet” sakuplja slatkiše i igračke za paketiće

0

Tradicionalno, i ove godine organizacija “Svi za Kosmet” sakuplja slatkiše i igračke za pravljenje novogodišnjih paketića za decu sa Kosova i Metohije, kako bi i njima izmamili osmehe za predstojeće praznike.

Nova godina za sve – moto je organizacije “Svi za Kosmet”. Prikupljanje novogodišnjih paketića za decu je i ove godine imperativ, a uprkos snegu, Novosađani su i ovog puta pokazali humanost na delu.

“Mi kao organizacija već sedmu godinu radimo ovu akciju. Prošle godine smo, mogu da se pohvalim, postigli jedan zapažen rezultat. Veliki je uspeh što smo sakupili 14.000 paketića kojima smo obradovali skoro svakog mališana sa Kosova i Metohije”, kaže Zoran Ćirić, predsednik Udruženja “Svi za Kosmet”

Empatija i razumevanje je ono što krasi svakog čoveka, a upravo je to što nam je u vreme izazova i teškoća najpotrebnije.

“Odziv je zaista neverovatan, mi smo zadovoljni zato što je prepoznat taj značaj u doniranju robe i to nam je jako važno, tako da smo imali već akciju u velikom broju gradova Srbije. Svakako sakupljamo novčana sredstva i druge donacije. Sakupljamo u preko 120 gradova u 16 država sveta”, kaže Aleksandra Kekić, volonterka humanitarne organizacije “Svi za Kosmet”.

Zainteresovani mogu da podrže novogodišnju akciju donacijama do 27. decembra i na taj način deci sa Kosova i Metohije ulepšati predstojeće praznike.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay