Početna Gradske teme Osam novosadskih ugostitelja kažnjeno zbog prekoračenja radnog vremena

Osam novosadskih ugostitelja kažnjeno zbog prekoračenja radnog vremena

0

Gradska inspekcija i komunalna milicija obavile su stotine kontrola lokala nakon što su u petak, 10. jula u Novom Sadu uvedene strože epidemiološke mere.

Za 021.rs u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove navode da su uglavnom savetovali i upozoravali građane i privrednike, ali su napisali i osam kazni zbog prekoračenja radnog vremena do 21 čas, odnosno do 23 časa lokala koji imaju baštu.

“Kod pojedinih lokala je utvrđeno nepoštovanje naredbe u delu koji se odnosio na radno vreme ugostiteljskih objekata i objekata u kojima se obavlja delatnost trgovinskog formata. Patrole komunalne milicije su zatekle osam ugostiteljskih objekata koji nisu poštovali smernice Naredbe, te su novčano i sankcionisani putem prekršajnog naloga”, kažu za 021 u ovoj Upravi.

Navode i da pojačano vrše nadzor u skladu sa naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije i da su obavili 434 inspekcijska pregleda prilikom kojih je uočeno da su se privrednici u velikoj meri pridržavali propisanih mera.

Uprava: U potpunosti se poštuje nošenje maski u autobusima GSP-a

Kontrolisano je i korišćenje zaštitnih maski tokom vožnje autobusima GSP-a i konstatovano je da se u potpunosti primenjuju.

Inspekcija i komunalna milicija su primetili pojedine nepravilnosti koje nisu sankcionisane, nego su samo dati saveti i upozorenja. Ovo se uglavnom odnosi na to da trgovine, lokali i drugi objekti nisu jasno istakli koliko ljudi istovremeno može da bude prisutno u objektima.

Takođe, komunalna inspekcija je na javnim prostorima upozoravala na zabranu okupljanja više od 10 osoba i na potrebu držanja fizičke distance od 1,5 metara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay