Početna Gradske teme Osam ponuda na tenderu za nabavku aparata za zračenje

Osam ponuda na tenderu za nabavku aparata za zračenje

institut sremska kamenica

Osam ponuda stiglo je na tender za nabavku aparata za zračenje onkoloških pacijenata u Institutu u Sremskoj Kamenici.
Komisija oformljena za ovu javnu nabavku pri Upravi za kapitalna ulaganja Vojvodine, danas je otvarala ponude, a u narednom periodu bi trebalo da oceni i izabere najbolju pristiglu ponudu.

“Danas nabavljamo tri aparata za zračnu terapiju, a po oceni struke to će biti dovoljno da se ukine lista čekanja, rekao je Nebojša Malenković, direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Prema njegovim rečima, trenutno je na listi čekanja za zračnu terapiju 900 pacijenata, a Komisija će u najkraćem roku oceniti ponude i izabrati najbolju.

“Godinu dana smo čekali, ali ne krivicom Uprave za kapitalna ulaganja, već činjenicom da se ulažu prigovori koji su odbačeni od strane Republičke komisije za zaštitu prava ponuđača”, rekao je Malenković.

Kako je objasnio, nakon odabira najbolje ponude, kreće žalbeni rok, a nakon toga bi trebalo da bude sklopljen ugovor sa ponuđačem.

Verujem da ćemo do kraja jula zaključiti ugovor, a nakon toga bi do kraja godine aparati bili u Kamenici, rekao je Malenković.

Blic podseća da je ova javna nabavka šest puta zaustavljana, a ponuđači su devet puta podnosili zahteve za zaštitu prava, pa je tender trajao punih godinu dana.

Autor: FoNet, Blic
Foto: Pokrajinska vlada