Početna Gradske teme “Osmeh na dar”: Pomozite u pravljenju novogodišnjih paketića za najugroženije

“Osmeh na dar”: Pomozite u pravljenju novogodišnjih paketića za najugroženije

Humanitarna fondacija “Osmeh na dar” ove godine sprovodi 15. po redu Novogodišnju akciju.

Glavni cilj akcije je, kažu u fondaciji, prikupljanje novčanih i robnih donacija u vidu slatkiša, slaniša, školskog pribora, knjiga i novih igračaka radi pravljenja novogodišnjih paketića za socijalno i zdravstveno ugroženu decu širom Srbije.

Prikupljanje robnih i novčanih donacija za paketiće će se odvijati u mnogim kafićima, predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, sportskim klubovima, kozmetičkim salonima, na teritoriji Beograda, Novog Sada, Čačka, Rume, Iriga, Pećinaca… Na pomenutim lokacijama, u period od 5. novembra do 20. decembra biće postavljene kutije za robne donacije.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, fondacija nije u mogućnosti da sprovede “Osmehov festival lampiona” u Novom Sadu, kao ni ostale uobičajene aktivnosti, pa se nada da će se što veći broj ljudi pridružiti na ovaj način – doniranjem robnih i novčanih sredstava.

Fondacija “Osmeh na dar” je prva studentska humanitarna fondacija, aktivna od 2006. godine, a zvanično osnovana 2009. godine. Osnovni ciljevi Fondacije su pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji, širenje svesti o socijalnim i zdravstvenim uslovima, kao i unapređenje i promocija kulture i obrazovanja, u siromašnim i nerazvijenim oblastima širom Republike Srbije (sa posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju).

Dodatne informacije o akciji, kao i lokacije na kojima se prikupljaju donacije možete pogledati OVDE.

Izvor: 021
Foto: Pixabay