Početna Gradske teme Otkazano državno prvenstvo u latino plesu

Otkazano državno prvenstvo u latino plesu

Zbog pandemije koronavirusa otkazano je državno prvenstvo u latino plesu koje je trebalo da se održi u Beogradu od 13. do 15. jula.

Sva takmičenja u sportskom plesu su otkazana do jeseni kada će, ukoliko epidimiološka situiacija bude dozvoljavala, u Beogradu od 2. do 4. oktobra biti održano Prvenstvo Srbije u kategoriji deset plesova.

“Poslednji naš kvalifikacioni i rejting turnir o ovoj godini je održan u Novom Sadu 23. februara u organizaciji Plesnog kluba “Neo – Dens”. Zbog “Kovida 19” u martu je otkazano takmičenje u Aranđelovcu a evo sada na našu veliku žalost i državno prvenstvo u latino plesovima u Beogradu. Nakon duže pauze vratili smo se u salu strrogo poštujući preporuke Vlade Srbije. Ipak, zbog najnovije situacije svi planovi su nam bazirani za početak naredne sezone koja će uslediti od septmbra. Želja nam je da učetvujemo na svim domaćim takmičenjima uključujući i izalzak na međunarodnu scenu“, kaže instruktorka u novosadskom plesnom klubu “Neo Dens“ Ivana Dragišić.

Ono što je novina, u novosadskom plesnom klubu je to što nameravaju da u narednom periodu pružaju usluge rekeativnog učenja plesa preko “on- lajn“ platformi.

U svojoj jedanestogodišnjoj tradiciji Plesni klub “Neo – Dens“ iz Novog Sada u svom širokom repertoaru posebno neguje latino i standardne plesove za takmičare i rekreativce u svim uzrasnim kategorijama. U ovom plesnom klubu za proteklih jedanest godina prve korake plesa naučilo je više od hiljadu Novosađana. Inače Plesni klub “Neo – Dens” je s u poslednjih osam godina već tradiocionalno bio domaćin nekog od domaćih turnira iz kalendara Plesnog saveza Srbije.

Vrata kluba u ulici Vuka Karadžića 2a u Novom Sadu otvorena su i tokom leta. Ponedeljkom, sredom i petkom od 18 časova termini su rezervisani za decu, a dva stata kasnije za odrasle i rekreativce.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay