Početna Gradske teme Otvaranje Foruma civilnog društva u Galeriji Matice srpske

Otvaranje Foruma civilnog društva u Galeriji Matice srpske

0

forum-civilnog-drustva-jpg_660x330

Forum civilnog društva Beograd danas i sutra, paraleleno u Novom Sadu i Beogradu, organizuje seriju radionica i panel diskusija u susret Pariskom samitu Zapadnog Balkana, koji će biti održan u julu ove godine.

Svečano otvaranje biće održano danas u 19 časova u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Ključne teme programa “Civil Society Forum” su omladinska saradnja, migraciona kriza, rešavanje bilateralnih sporova i ekološke promene u regionu i Evropi. Ove teme će biti razmatrane u formi panel diskusija i tematskih radionica.

Očekuje se dolazak više od 150 učesnika, predstavnika političkih instituta, nevladinih organizacija iz zemalja Zapadnog Balkana, kao i visokih zvaničnika EU i Evropskog parlamenta, diplomata, članova regionalnih i međunarodnih organizacija i fondacija, kao i lokalnih i regionalnih medija, najavili su organizatori.

Zaključci foruma će poslužiti kao osnova za definisanje poruka koje će biti saopštene na samitu u Parizu Zapadnog Balkana.

Program diskusija i radionica može se pogledati OVDE.

“Civil Society Forum” organizuje Forum civilnog društva Beograd, pod okriljem Foruma civilnog društva Zapadnog Balkana, Evropskog fonda za Balkan, ERSTE fondacije, Saveta za regionalnu saradnju, Delegacije Evropske unije u Srbiji, Evropskim pokretom u Srbiji – Lokalno veće u Novom Sadu, Centra za regionalizam i Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here