Početna Gradske teme Otvoren 21. Sajam zapošljavanja

Otvoren 21. Sajam zapošljavanja

sajam zaposljavanja11

Svečanom otvaranju 21. Sajma zapošljavanja koji organizuju Grad Novi Sad i Filijala Novi Sad Nacionalne službe za zapošljavanje prisustvovao je i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević. Na Sajmu učestvuje 57 poslodavca koji su prijavili 1625 slobodnih radnih mesta u medicinskoj, komercijalnoj, trgovačkoj, pravnoj, elektrotehničkoj, mašinskoj, saobraćajnoj, grafičkoj i tekstilnoj struci.

“Ovaj Sajam organizujemo tri puta godišnje, a to je jedna od mera za koju se pokazalo da ima dobre efekte, jer trećina onih koji dođu na Sajam u roku od 3 do 6 meseci pronađu posao. Grad je ove godine izdvojio 110 miliona dinara za programe zapošljavanja, i mi smo lokalna samouprava koja ubedljivo najviše izdvaja u te svrhe. To pokazuju i brojke, prošle godine u ovo vreme bilo je oko 27 000 nezaposlenih u Novom Sadu, a na današnji dan u našem gradu ima 21000 nezaposlenih. Pripremamo nove programe za sledeću godinu, a pošto je Novi Sad poneo dve važne titule, Evropska prestonica kulture 2021, i Omladinska prestonica Evrope 2019, nastojaćemo da podržimo kreativne industrije i start-ap kompanije”, naglasio je Milorad Radojević.

sajam zaposljavanja3

Prema rečima v.d. direktora Filijale Novi Sad NSZ Nevene Živković najveću šansu da pronađu posao imaju radnici u proizvodnji, prodavci, medicinske sestre, fizički radnici, vozači, administrativni radnici i magacioneri, a priliku će dobiti i informatičari, stručnjaci za bezbednost i zdravlje na radu i zaštitu od požara, savetnici u osiguranju, komercijalisti, frizeri, krojači, šivači, pekari, mesari, autoelektričari, automehaničari, higijeničari i drugi.

Kako je ona istakla poslodavci su ponudili i slobodna radna mesta za visokoobrazovane osobe sa invaliditetom, ali i za šivače, krojače i molere.
Novi Sad, 17. novembar 2016. godine.

Autor: NsHronika
Foto: Grad Novi Sad