Početna Gradske teme Otvoren četvrti “Novosadski WinterFest”: Korak bliže malom jubileju

Otvoren četvrti “Novosadski WinterFest”: Korak bliže malom jubileju

0

Sinoć je na novosadskom Trgu slobode otvoren četvrti „Novosadski WinterFest” koji će trajati sve do 30. decembra 2019. godine.

Tradicionalno, krajem svake godine u Novi Sad stiže novogodišnja čarolija, i to po ugledu na evropski praznični duh, što je od posebnog značaja danas kada grad nosi titulu Evropske prestonice kulture 2021 i Evropske prestonice mladih 2019.

Najveći Christmas market u Srbiji, koji je u prethodne tri godine posetilo više desetina hiljada Novosađana i posetilaca glavnog grada Vojvodine, organizuju HBO Color Media Events i kompanija Color Media Communications i Ninamedia. 

„WinterFest“ je počeo na najveseliji način uz nastup mališana iz hora „Čuperak“ iz Kikinde, a nakon toga muzički program je nastavio bend „Beogradski Tribute BIJELO DUGME“, koji je svoju svirku započeo su najpoznatijim hitovima Dugmeta, krenuvši od „Bitange i princeze“.

Svečano otvaranje upriličio je direktor za poslove sa stanovništvom regiona Južne Vojvodine, Miodrag Škorić, koji je u svom obraćanju istakao kako se raduje što i ove godine Vojvođanska banka stoji iza Raspevane jelke, koja je jedan od simbola festivala.

Danas su na redu mališani iz novosadskog hora „Zvončići“, od 18 časova, i „Strahinja acustic“ bend od 19.00.

Kao i prethodne tri godine, horovi dece i odraslih svakog dana u centru grada pevaju božićne i novogodišnje pesme na “Singing Christmas Tree”, a tu su i nastupi bendova i DJ-eva na muzičkoj bini, dok posetioci imaju priliku da, osim u dobroj muzici, uživaju i u kuvanom vinu, poslasticama poput “vojvođanske gibanice”, “mađarskog kolača” i “američkih krofnica” kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke sa busenom.

Tu su i “Novogodišnji fijaker” u kojem posetioci mogu da se provozaciju po centru grada, “Old Timer Photo-Boot“, “WinterFest kapija” i “Krila Anđela” za fotografisanje, ali i “WinterFest  osmatračnica” sa koje Novosađani i turisti mogu iz “ptičje perspektive” da fotografišu Trg slobode. Takođe, tu su i tradicionalna prodaja jelki sa busenom, dečija igraonica u slami, “Food & Wine Square”, tematska izložba novosadskih fotografa, kao i “Carousel”, vrteška na kojoj najmlađi i ove godine mogu da uživaju u vožnji.

Predsednik „Color Media Communicatios” Robert Čoban napomenuo je da se trude da program bude što raznovrsniji i da svake godine osmisle nešto novo. Mališane na ovogodišnjem „WinterFestu” svake nedelje od 18.30 časova očekuje takmičenje u traženje jabuke u senu, a neće izostati ni sada već tradicionalna izložba pasa.

– Trudimo se da u program uključimo i institucije kulture, pa ćemo u Muzeju organizovati Božićni koncert, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog će biti predavanje Zorana Kneževa o tome kako su se Božić i Nova godina slavili pre Drugog svetskog rata, dok je u Arhivu Vojvodine planiran razgovor sa starijim sugrađanima o tome kako se slavilo pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, a u Galeriji Matice srpske je predviđeno vođenje kroz kolekciju s motivima proslava – najavio je Robert Čoban. – Pred zatvaranje festivala, 28. decembra, planirali smo koncert „Muzika srca” s balkona Vojvođanske banke.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Udruženja Subsidium, a pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke – OTP Group, BIG Shopping centra, kompanije Coca-Cola, Heineken, Orbit, emmezeta i Cineplexx Promenada.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici – Novosadski Winterfest