Početna Gradske teme Otvoren festival “Teatar na dar 2019”

Otvoren festival “Teatar na dar 2019”

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je 3. Festival kratkih pozorišnih formi za decu “Teatar na dar 2019” koji se održava u Sportskom centru “Slana Bara” od 18. do 19. maja.

Na festivalu učestvuje 12 pozorišnih trupa, a specijalni gost festivala je legendarni Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, sa svojim Pozorištancem “PUŽ”. Gradonačelnik Vučević zahvalio se organizatorima na tome što predanim radom i trudom čine da Festival svake godine bude bogatiji i da okupi sve više učesnika i publike.

– Ovaj vikend je posvećen deci, njihovim osmesima, druženju, ali i dobrim predstavama i pesmama. Danas je Slana bara, a sa njom i Klisa i Vidovdansko naselje, centar kulture i stvralaštva za decu. Posebno me je oduševilo što je ovde sa nama Branko Kockica, junak mog detinjstva od kojeg i danas deca mogu mnogo da nauče. Uživajte, radujte se i družite i neka vas teatar usmeri na prave vrednosti – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Tokom ovog vikenda, publici će se, između ostalih, predstaviti Pozorište iz kofera, Pozorište Teatrilo, Pozorište iz ranca, Novosadski novi teatar, Upalimo reflektore i Studio Željko Veseljko. Profesionalni glumci nastupaju u predstavama koje su u potpunosti prilagođene najmlađoj publici.

Manifestaciju organizuje Udruženje “Novosadski kutak” u saradnji sa MZ Slana bara, uz podršku Grada Novog Sada.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs