Početna Gradske teme Otvoren festival “Teatar na dar 2019”

Otvoren festival “Teatar na dar 2019”

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je 3. Festival kratkih pozorišnih formi za decu “Teatar na dar 2019” koji se održava u Sportskom centru “Slana Bara” od 18. do 19. maja.

Na festivalu učestvuje 12 pozorišnih trupa, a specijalni gost festivala je legendarni Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, sa svojim Pozorištancem “PUŽ”. Gradonačelnik Vučević zahvalio se organizatorima na tome što predanim radom i trudom čine da Festival svake godine bude bogatiji i da okupi sve više učesnika i publike.

– Ovaj vikend je posvećen deci, njihovim osmesima, druženju, ali i dobrim predstavama i pesmama. Danas je Slana bara, a sa njom i Klisa i Vidovdansko naselje, centar kulture i stvralaštva za decu. Posebno me je oduševilo što je ovde sa nama Branko Kockica, junak mog detinjstva od kojeg i danas deca mogu mnogo da nauče. Uživajte, radujte se i družite i neka vas teatar usmeri na prave vrednosti – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Tokom ovog vikenda, publici će se, između ostalih, predstaviti Pozorište iz kofera, Pozorište Teatrilo, Pozorište iz ranca, Novosadski novi teatar, Upalimo reflektore i Studio Željko Veseljko. Profesionalni glumci nastupaju u predstavama koje su u potpunosti prilagođene najmlađoj publici.

Manifestaciju organizuje Udruženje “Novosadski kutak” u saradnji sa MZ Slana bara, uz podršku Grada Novog Sada.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs