Početna Gradske teme Otvoren festival vina “Interfest”

Otvoren festival vina “Interfest”

unnamed (5)

Počela je manifestacija „Interfest” posvećena vinu na Trgu Slobode. Uz prijatan zvuk džez muzike svi koji su bili na otvaranju uživali su u različitim ukusima pića, koje su Egipćani smatrali darom boga Ozirisa.

unnamed (7)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, svečano je otvorio 12. festival vina i obratio se prisutnima na Trgu. „Čast mi je što u ime Grada Novog Sada mogu da Vas pozdravim na početku značajne turističke i privredne manifestacije kao što je Festival vina „Interfest“. Mogućnost da se na jednom mestu proba mnoštvo vina jedna je od prednosti ove internacionalne manifestacije, a sve to kroz štandove raznih vinskih krajeva. Spoznajući nove ukuse vina, upoznajemo se i sa kulturom podneblja odakle ona dolaze i otvaramo mogućnost saradnje u oblasti privrede i turizma”, rekao je Vučević i poželeo svima da i ove godine festival prođe u dobrom raspoloženju.

unnamed (6)

Posetioci festivala Interfest, istinski ljubitelji i poznavaoci vina i svi oni koji uživaju u gutljajima ovog čarobnog pića, imaće prilku da do subote isprobaju različite ukuse 70 vinarija koje se ove godine u okviru ovog festivala predstavljaju.

unnamed (8)

Ova manifestacija je lep povod da se ljudi sastanu i da kroz ćaskanje, u čaši vina uživaju u boji, mirisu i razmenjuju utiske koje je na njihova čula ostavilo laganim ispijanjem.

Autor: Ljiljana Kozarev, nshronika.rs