Početna Gradske teme Otvoren kamp “Mala srećna kolonija”

Otvoren kamp “Mala srećna kolonija”

DSC_2218

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović posetio je kamp “Mala srećna kolonija” i tom prilikom pozdravio decu koja borave na Petrovaradinskoj adi u kampu koji se već 14 godina održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Moto ovogodišnjeg kampa je “Radovanje detinjstva – podrška odrastanju“,”a u njemu boravi 70 dece.

DSC_2218

Projekat “Mala srećna kolonija” je vaspitno-obrazovnog i zabavno-rekreativnog karaktera i prvenstveno je namenjen deci i mladima od 7 do 17 godina, koji zbog loše materijalne situacije nisu u prilici da odu na letovanje. U tom smislu, Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu izdvajanjem budžetskih sredstava učestvuje u kreiranju njihove lepše svakodnevice, a u tom projektu je dugi niz godina partner sa javno-komunalnim preduzećima “Vodovod i kanalizacija” i “Čistoća”, Crvenim krstom Grada Novog Sada, Ministarstvom odbrane Republike Srbije, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje.

Tokom desetodnevnog trajanja kampa, deca će učestvovati u brojnim radionicama počev od likovnih, muzičkih, pozorišnih i ekoloških, a biće organizovane sportske i rekreativne aktivnosti, škole prijateljstva, izleti i mnoštvo drugih zabavnih sadržaja.

Autor: Nshronika.rs
Foto: Promo