Početna Gradske teme Otvoren nadograđeni deo vrtića “Čigra”

Otvoren nadograđeni deo vrtića “Čigra”

vucevic-vrtic-cigra

Otvaranju nadograđenog dela vrtića “Čigra” u Petrovaradinu, čijim otvaranjem je obezbeđen upis za 130 dece iz Petrovaradina u Predškolsku ustanovu “Radosno detinjstvo”, danas su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić.
Vučević je tom prilikom rekao da je Grad Novi Sad preko Gradske uprave za obrazovanje uspešno završio finansiranje nadogradnje tog vrtića čija ukupna površina iznosi blizu 1.000 metara kvadratnih.

“Puno mi je srce što najmlađi Novosađani, odnosno stanovnici Petrovaradina, imaju novi nadograđeni objekat i najbolje uslove za boravak njemu. Očekujem da ćemo veoma brzo otvoriti i vrtić u Veterniku na Fešteru koji će primiti oko 180 dece, čime ćemo uspešno okončati ciklus koji smo najavili sa otvaranjem tri objekta PU ‘Radosno detinjstvo’ u 2015. godini”, rekao je Vučević.

On je istakao da Grad nastavlja i subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima sa ciljem da se ukinu liste čekanja.

Jelić je kazao da je Grad uložio 57 miliona dinara za nadogradnju objekta vrtića “Čigra” i osam miliona dinara za najsavremeniju opremu kojom je opremljen pomenuti vrtić.

“Velika je zasluga gradonačelnika Vučevića koji se založio da se prihvati naš predlog Ministarstvu za lokalnu samoupravu da se zaposli 90 vaspitača sa medicinskim osobljem, što je bio uslov da se otvori kako ovaj vrtić, tako i vrtić ‘Različak’ , koji bi sa proširenim kapacitetima mogao da primi još 140 dece”, rekao je Jelić.

U narednom periodu, po rečima Jelića, biće obavljeni razgovori sa osnovnim školama koje imaju višak prostora i koje su voljne su da ih ustupe PU “Radosno detinjstvo” na korišćenje, kako bi deca koja pripadaju predškolskom uzrastu prešla u prostore osnovnih škola i tako oslobodila mesta za upis blizu 200 dece sa liste čekanja

U nadograđenom delu vrtića nalazi se osam radnih soba, fiskulturna sala i kancelarije za administraciju.

U osam vaspitno-obrazovnih grupa, upisano je ukupno 130 dece, od toga su dve mlade jaslene grupe, jedna starija jaslena i pet grupa dece celodnevnog boravka, što ukupno čini 364 dece u celom vrtiću.

Upisom dece u nadograđenom delu vrtića “Čigra” i već upisanom decom u vrtiću “Cvrčak” u Palmotićevoj ulici, koji pohađa 308 mališana, u Petrovaradinu je rešen upis sve dece, tako da za ovu teritoriju grada liste čekanja više nema.

Autor: Tanjug
Foto: Grad Novi Sad