Početna Gradske teme Otvoren Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

Otvoren Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

0

Naučno-tehnološki park otvoren je juče u Novom Sadu, a tom prilikom uručeni su ugovori za prvih 20 instituta, firmi i kompanija koje će se u njega useliti. Otvaranju su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Oni su u okviru otvaranja najavili da će izgradnja objekta instituta BioSens biti završena za godinu dana.

Ana Brnabić opisala je Naučno-tehnološki park kao fabriku znanja i dodatih vrednosti od značaja za celu Srbiju.

– Ovde će raditi 1.000 najboljih inženjera koje imamo u Srbiji i sa nestrpljenjem čekam rezultate za našu privredu. Za godinu dana biće otvoren i Institut BioSens kao evropski centar izvrsnosti u digitalnoj poljoprivredi – istakla je premijerka.

– Ova investicija je od velikog značaja za celu našu zemlju, jer će se u ovom prostoru stvarati proizvodi koji će u budućnosti imati višestruko veću vrednost u odnosu na vrednost investicije koju smo realizovali – rekao je Mirović.

Vučević je naglasio da je ovaj projekat zapravo projekat budućnosti, te je najavio da će Grad Novi Sad i Pokrajina do kraja godine uložiti 300 miliona dinara u izgradnju saobraćajnice na raskrsnici Fruškogorske ulice i Bulevara cara Lazara.

– To će poboljšati ambijent oko Naučno-tehnološkog parka. Grad će takođe infrastrukturno pratiti izgradnju BioSens instituta, a za to je opredeljeno 230 miliona dinara – poručio je Vučević.

Izvor: novisad.com
Foto: Miloš Vučević / Facebook