Početna Gradske teme Otvoren novi klub penzionera na Novom naselju

Otvoren novi klub penzionera na Novom naselju

0

old-age-164760_640

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je juče otvaranju novog kluba penzionera u novosadskoj četvrti Novo naselje, i tom prilikom rekao da je to 17. klub za starije osobe, odnosno klub novosadskih penzionera.

Vučević je rekao da se Grad Novi Sad maksimalno trudi da najstarijim sugrađanima obezbedi što lepše uslove da što kvalitetnije provode vreme, kroz druženje i razne akcije prilagođene njihovom dobu.

– Na taj način građani Novog Sada pokazuju međugeneracijsku solidarnost, ali i zahvalnost najstarijim generacijama za sve što su za nas učinile. Suština je u tome da starije osobe osećaju da su deo zajednice. Nećemo stati na ovom 17. klubu, već imamo u planu otvaranje i novih klubova penzionera na različitim lokacijama u gradu i u prigradskim naseljima – rekao je Vučević.

Direktor Gerontološkog centra Novi Sad, Dragan Milošević rekao je da mu je drago što je grad prepoznao potrebe najstarijih sugrađana i što maksimalno pomaže u projektima koji za cilj imaju poboljšanje uslova života najstarijih.

– Grad je izdvojio 2,3 miliona dinara za renoviranje prostora i opremanje ovog novootvorenog kluba penzionera – rekao je Milošević najavivši da se uskoro očekuje otvaranje novih klubova penzionera u Sremskoj Kamenici i Stepanovićevu.

Predsednik Udruženja penzionera Novog Sada Momir Čolaković se posebno zahvalio Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Milošu Vučeviću na, kako je rekao, maksimalnoj podršci koju pružaju udruženjima penzionera.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay