Početna Gradske teme Otvoren novi objekat Gradske biblioteke na Štrandu

Otvoren novi objekat Gradske biblioteke na Štrandu

0

Ljubitelji knjige koji vreme provode na gradskoj plaži Štrand od sada imaju priliku da uživaju u sadržajima Gradske biblioteke u novom, većem i boljem objektu. Projekat “Dunavska biblioteka” realizovan je u saradnji Gradske biblioteke i JKP ”Gradsko zelenilo”, a posetioci Štranda moći će besplatno, tokom avgusta, uz člansku kartu Biblioteke, da iznajme knjige, novine, časopise, i da uživaju u kulturnom programu i edukativnim radionicama.

Otvaranju Biblioteke, između ostalih, prisustvovali su direktor te ustanove Dragan Kojić, osnivač agencije “Heror Media Point” Nataša Heror i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

– Osim što nudi širok izbor pisane reči, ova letnja biblioteka organizuje i brojne kulturne događaje u kojima posetioci Štranda mogu uživati. Takođe manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu” doprinosi i multikulturalnosti, nudeći učenje brojnih jezika koji se govore u Novom Sadu, na šta smo posebno ponosni. Nama je veoma drago što sinergijom ustanova, preduzeća i organizacija, a pod okriljem Grada nastaju ovako vredni i korisni projekti. Sve to je u skladu sa konceptom Evropske prestonice kulture, ali i sa vrednostima za koje se i sami zalažemo, a to su širenje kulture, promocija čitalaštva ali i harmoničnih ljudskih odnosa za koje je preduslov dobro međusobno poznavanje – naglasio je Rožić.

Već devetu godinu zaredom čitaocima je u letnjoj biblioteci dostupna štampa i na jezicima nacionalnih manjina, posredstvom agencije “Heror Media Point”, a uz učešće Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija, već šesti put realizuje se manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu”.

Radionice u svrhu promocije jezika nacionalnih manjina namenjene su prvenstveno deci uzrasta od pet do 12 godina, a održavaju se svakog radnog dana od 19 do 20 časova.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs