Početna Gradske teme Otvoren novi objekat Gradske biblioteke na Štrandu

Otvoren novi objekat Gradske biblioteke na Štrandu

Ljubitelji knjige koji vreme provode na gradskoj plaži Štrand od sada imaju priliku da uživaju u sadržajima Gradske biblioteke u novom, većem i boljem objektu. Projekat “Dunavska biblioteka” realizovan je u saradnji Gradske biblioteke i JKP ”Gradsko zelenilo”, a posetioci Štranda moći će besplatno, tokom avgusta, uz člansku kartu Biblioteke, da iznajme knjige, novine, časopise, i da uživaju u kulturnom programu i edukativnim radionicama.

Otvaranju Biblioteke, između ostalih, prisustvovali su direktor te ustanove Dragan Kojić, osnivač agencije “Heror Media Point” Nataša Heror i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

– Osim što nudi širok izbor pisane reči, ova letnja biblioteka organizuje i brojne kulturne događaje u kojima posetioci Štranda mogu uživati. Takođe manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu” doprinosi i multikulturalnosti, nudeći učenje brojnih jezika koji se govore u Novom Sadu, na šta smo posebno ponosni. Nama je veoma drago što sinergijom ustanova, preduzeća i organizacija, a pod okriljem Grada nastaju ovako vredni i korisni projekti. Sve to je u skladu sa konceptom Evropske prestonice kulture, ali i sa vrednostima za koje se i sami zalažemo, a to su širenje kulture, promocija čitalaštva ali i harmoničnih ljudskih odnosa za koje je preduslov dobro međusobno poznavanje – naglasio je Rožić.

Već devetu godinu zaredom čitaocima je u letnjoj biblioteci dostupna štampa i na jezicima nacionalnih manjina, posredstvom agencije “Heror Media Point”, a uz učešće Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija, već šesti put realizuje se manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu”.

Radionice u svrhu promocije jezika nacionalnih manjina namenjene su prvenstveno deci uzrasta od pet do 12 godina, a održavaju se svakog radnog dana od 19 do 20 časova.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs