Početna Gradske teme Otvoren prvi Festival ukusa u SKCNS

Otvoren prvi Festival ukusa u SKCNS

0

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević otvorio je prvi Festival ukusa – knjige, kafe i čokolade koji organizuje Udruženje “Educom”, a koji je podržan je od strane Gradske uprave za privredu i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Prilikom otvaranja član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević je naglasio da je ta manifestacija dvostruko značajna, jer s jedne strane, predstavlja proizvođače i distributere kafe i čokolade i izdavače knjiga, a sa druge strane pruža mogućnost posetiocima da uživaju u kafi, čokoladi i literaturi.

“Grad Novi Sad je sa zadovoljstvom podržao Festival ukusa, jer smatramo da ovako usko specijalizovane manifestacije imaju budućnost i treba da postoje, a mi ćemo se truditi da im u narednom periodu što više pomažemo. Organizatorima želim da ovaj festival postane tradicionalan sa što više izlagača”, rekao je Milorad Radojević.

Iz udruženja “Educom” Sanja Alvirović je rekla da će naredna tri dana posetioci moći da degustiraju kafe, čokolade, kupe proizvode, pogledaju knjige, prisustvuju interesantnim predavanjima, učestvuju u radionicama, kao i na tribinama koje će okupiti interesantne goste.

Ovaj jedinstveni festival na našim prostorima okupio je oko 20 izlagača različith brendova kafa, čokolada i izadavačih kuća iz Srbije i regiona, a trajaće do nedelje 14. maja.

Autor: NsHronika