Početna Gradske teme Otvoren rekonstruisan parking iza Matice srpske

Otvoren rekonstruisan parking iza Matice srpske

0

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i član Gradskog veća za saobraćaj Aleksandar Kravić obišli su parking prostor u dvorištu Matice srpske čije uređenje je nedavno završeno, a za šta je bilo zaduženo JKP „Parking servis“.

Prema rečima direktora JKP “Parking servis” Stevana Lugonje ovaj parking prostor površine od gotovo 1000 kvadratnih metara raspolaže sa 100 parking mesta, od kojih je dva namenjeno parkiranju osoba sa invaliditetom.

S obzirom na to da je JKP „Parking servis“ ovu investiciju vrednu preko sedam miliona dinara finansiralo iz sopstvenih sredstava morali smo je raditi iz dve faze. Nakon prvobitnog uređenja, kada je asfaltiran prilaz parkingu i postavljeno osvetljenje, nedavno je završena i druga faza radova koja je podrazumevala postavljanje behatona na prostoru sa četiri površine za parkiranje koje su obeležene horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. Prednost ovog parkinga jeste što je u centru grada i doprinosi smanjenju pritiska na okolna parkirališta – istakao je Stevan Lugonja.

Kako je rečeno, cene parkiranja na ovom prostoru će ostati nepromenjene, tako da će vozači imati na raspolaganju kvalitetan parking u samom centru grada, u režimu najjeftinije, bele zone, gde sat vremena košta 30 dinara i u kojoj važi dnevna karta od 95 dinara.

JKP „Parking servis“ planira da već u septembru počne sa rekonstrukcijom parking mesta na Bulevaru oslobođenja, od Bulevara Jaše Tomića do raskrsnice sa Ulicom kralja Petra I, sa obe strane.

Izvor i foto: novisad.rs