Početna Gradske teme Otvoren Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi na FTN

Otvoren Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi na FTN

0

ftn
Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi “Konteh 15” otvoren je danas u Novom Sadu na Fakultetu tehničkih nauka (FTN), a tokom sajma studenti i diplomci će moći da potraže zaposlenje ili stručnu praksu u firmama koje učestvuju na toj manifestaciji.
Ovogodišnji Konteh okupio je 24 kompanije koje uspešno posluju, a ideja je da im se omogući da kroz povezivanje sa fakultetima dobiju najkvalitetniji kadar.

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov rekao je na otvaranju sajma da je Univerzitet u Novom Sadu, sa fakultetima u svom sastavu, spreman da odgovori “zahtevima vremena i trenutka u kom se nalazi”.

Pavlov je poručio da mora da se menja odnos koji postoji prema privatnom sektoru, od izvršne vlasti pa do svakog građanina.
“To je jedini sektor koji Srbiju može da dovede na zelenu granu”, rekao je Pavlov i dodao da je kombinacija Univerziteta u Novom Sadu i privatnog sektora, koja je demonstrirana na ovom sajmu, “jedina zdrava osovina koja trenutno postoji u ovom društvu”.

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin je istakao da ova manifestacija doprinosi tome da “svaki mlad čovek nakon diplomiranja odmah može da nađe i adekvatan posao”.

Sajam je podržao pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki rauzvoj i FTN, a organizator je studentska organizacija ” EESTEC LC “, koja studentima i diplomcima tehničkih i tehnoloških fakulteta nudi mogućnosti planiranja i razvoja karijere.

Autor: Beta