Početna Gradske teme Otvorena kovid bolnica na Mišeluku, prvi pacijenti stižu danas

Otvorena kovid bolnica na Mišeluku, prvi pacijenti stižu danas

0

Otvorena je privremena kovid bolnica na Mišeluku, čija je izgradnja i opremanje koštalo više od osam milijardi dinara.

Samom otvaranju prisustvovali su najviši državni funkcioneri, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski premijer Igor Mirović.

Kako je ranije najavljeno, danas će posle samog otvaranja u novu kovid bolnicu biti primljeni i prvi pacijenti.

Podsetimo da će objekat od 19.500 kvadrata, čija je gradnja počela 28. aprila, po ugledu na kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, nakon završetka epidemije kovida19 biti Gradska bolnica, a moći će da primi 220 pacijenata na intenzivnoj i 404 na poluintenzivnoj nezi.

Prema planu, u bolnici će biti dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta.

Osim bolničke zgrade koja će imati tri lamele, kompleks na Mišeluku će imati i kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu…

Za sada nije sigurno koliko će ljudi raditi u bolnici, jer oglasi za popunjavanje radnih mesta namenjeni i medicinskim i nemedicinskim radnicima, nisu prošli naročito uspešno.

Na konkursu za 1.143 medicinska radnika primljeno je svega 216 medicinara, dok je na 142 pozicije za nemedicinske radnike primljeno njih 100.

Svi su primljeni na određeno – medicinari na šest meseci, a nemedicinski radnici na tri meseca.

U međuvremenu, iz Kliničkog centra Vojvodine, u čijem će sastavu biti privremena kovid bolnica, potvrdili su da će njihovi medicinski radnici biti privremeno poslati da rade i obučavaju novozaposlene na Mišeluku.

Izvor: 021.rs
Foto: Ministarstvo odbrane