Početna Gradske teme Ove godine bez gradnje vrtića u Novom Sadu

Ove godine bez gradnje vrtića u Novom Sadu

0

Novi Sad ove godine neće dobiti ni jedan novi vrtić, što je bio slučaj i proteklih nekoliko godina.

Lokalna vlast će novac koji ima u budžetu upotrebiti za manje dogradnje dva vrtića i sanaciju postojećih, a jedini novi objekat biće Centralna kuhinja, čija izgradnja traje još od 2011. godine.

Iz Gradske kase ove godine će biti uloženo 242,3 miliona dinara za investiciona ulaganja u PU “Radosno detinjstvo”, a najveća pojedinačna investicija će biti završetak Centralne kuhinje. Od te sume, 45,3 miliona dinara Grad je dobio od Pokrajine preko Uprave za kapitalna ulaganja.

Značajnije sume, u iznosu od 14, odnosno 15 miliona dinara, biće uložene u dogradnju vrtića u Starim Ledincima i Rumenki. Drugih većih radova neće biti. Oko 80 miliona dinara predviđeno je za radove na više od 40 vrtića i to uglavnom na elektroinstalacijama, vodovodnoj mreži, energetskoj efikasnosti i legalizaciji objekata. Tehnička dokumentacija za sve ove radove koštaće još 13,1 milion dinara.

Investicioni plan Grada za “Radosno detinjstvo” predviđa i da se 7,3 miliona dinara izdvoji za kupovinu dva vozila za dostavu hrane i jednog putničkog vozila, kao i 38,4 miliona dinara za administrativnu opremu ove predškolske ustanove. Za kupovinu opreme za obrazovanje, odnosno pribor koji se koristi za igru i učenje dece, za svih 60 vrtića biće upotrebljeno 28,1 milion dinara.

Izvor: 021.rs

Foto: Pixabay