Početna Gradske teme Ovog vikenda poslednja jesenja “Novosadska cvetna pijaca”

Ovog vikenda poslednja jesenja “Novosadska cvetna pijaca”

0

Za vikend, 23. i 24. oktobra će se održati poslednja jesenja “Novosadska cvetna pijaca”. Lokacija nije promenjena, tako da ih Novosađani i Novosađanke, kao i posetioci Novog Sada, mogu pronaći u petak i subotu na platou ispred SPENS-a, gde će imati priliku da zajednički oboje plato u jesenje boje.

Radno vreme Novosadske cvetne pijace je u petak od 8.30 do 19.00 časova, a u subotu od 8.00 do 18.00 časova.

Cilj organizovanja ovih manifestacija je promocija malih proizvođača i pružanje prilike da predstave svoje proizvode našim sugrađanima. Кroz ovakav vid promocije različitih profila izlagača i proizvođača, omogućeno im je da unaprede svoju ponudu, plasiraju svoje proizvode, ostvare poslovnu saradnju sa ostalim proizvođačima i da promovišu svoju delatnost.

Na “Novosadskoj cvetnoj pijaci”, svim našim sugrađanima, sugrađankama i posetiocima Novog Sada će se predstaviti proizvođači i izlagači cveća, sadnica, opreme za hortikulturu, meda, hrane, umetničkih zanata. Izlagači su pripremili ponudu sezonskog cveća, sadnica četinara i lišćara, kaktusa, perena, rasada, opreme za sadnju i baštu, nešto zdravo i slatko i slano, ručno proizvedeno i ukrasno, tako da vas pozivamo da ih posetite i pronađete nešto za sebe i svoje najmilije. Izlagači se svaki put trude da našim sugrađanima predstave neke nove vrste biljaka. Кao i do sada svaki savet oko nege određene biljke se mogu dobiti od izlagača.

Novosadska cvetna pijaca je jedna od aktivnosti kojom se obeležava 30 godina “Novosadskog proleća”, 60 godina rada Pokreta gorana, a deo je projekta koji je podržala Gradska uprava za privredu.

Mole se svi posetioci “Novosadske cvetne pijace”, da pravilno nose maske za lice i da održavaju rastojanje od 1,5 metra, kako bismo svi bili bezbedni.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay