Početna Gradske teme Pajtić i Levi razgovarali o sradnji u oblasti poljoprivrede

Pajtić i Levi razgovarali o sradnji u oblasti poljoprivrede

pajtic-levi-

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić i ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi razgovarali su danas o saradnji u oblast poljoprivrede, saopštio je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.
Pajtić i Levi su se složili da Vojvodina ima značajne agrarne potencijale koji nisu do kraja iskorišćeni, a sa druge strane Izrael ima iskustvo u primeni savremenih tehnologija koje doprinose povećanju prinosa i profitabilnijoj proizvodnji.

Jozef Levi je rekao da su izraelski stručnjaci zainteresovani da vojvođanskim poljoprivrednicima prenesu svoje znanje i iskustvo u oblasti agrara.

Naveo je da su, pored do sada uspešno realizovanih izraelskih investicija u Vojvodini, u planu i dalje investicije u nekretnine i tržne centre.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić istakao je i u današnjem razgovoru sa nemačkim ambasadorom u Srbiji Akselom Ditmanom značaj što skorijeg otvaranja poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, saopštila je Demokratska stranka.

Kako je navedeno, Pajtić je podvukao da je temelje nemačkim ulaganjima u Srbiju postavio pokojni premijer Zoran Đinđić.

Nemački ambasador i predsednik DS razgovarali su i o vladavini prava, kao i pritiscima na nezavisne institucije i medije, navodi se u saopštenju.

Autor: Beta, Tanjug
Foto: vojvodina.gov.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here