Početna Gradske teme “Parking servis” poklanja bebi parking karte

“Parking servis” poklanja bebi parking karte

0

JКP “Parking servis” kontinuirano od početka 2019. godine mladim roditeljima poklanja tzv. “bebi” parking karte. “Bebi” karte dodeljuju se majci novorođenog deteta, koja ima prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada.

Pravo na korišćenje ostvaruje majka deteta rođenog u tekućoj godini. “Parking servis” će svakoj majci novorođenog deteta pokloniti 30 sati parkiranja, na svim parkiralištima koja se nalaze u zonskom režimu naplate, a poklon “bebi” parking karte mogu se koristiti do navršene prve godine života deteta. Prilikom preuzimanja kompleta “bebi” parking karata korisnik donosi na uvid ličnu kartu majke i izvod iz matične knjige rođenih deteta.

Кarte se mogu preuzeti u Službi za prodaju JКP “Parking servis”, u Ulici Filipa Višnjića 47, radnim danima od 8 do 16 časova.

– Ovo je jedan veoma lep gest, vredan pažnje i pohvale, koji dolazi iz ovog gradskog preduzeća. Ako uzmemo u obzir da na godišnjem nivou imamo više hiljada porodilja, onda možemo reći da ovaj potez “Parking servisa” ima još veću težinu i zavređuje pažnju, jer odvaja znatna sredstva za naše mlade majke i za naše male sugrađane. Bebi parking karte su, nadamo se, samo početak obraćanja pažnje, pomoći i olakšavanja svakodnevnih obaveza naših mladih majki.

Ili, kako je rekao direktor Preduzeća Stevan Lugonja:

– Ovo je životni period mladih roditelja koji se pamti za sva vremena i nema sigurno lepšeg ni važnijeg osećanja od toga da je u naše živote došao novi član porodice, da smo dobili dete. Mi smo želeli da na ovaj način olakšamo roditeljima komunikaciju od kuće do savetovališta, redovnih kontrola i svega onoga što je karakteristično za ovaj period života i deteta i roditelja. Želeli smo da im olakšamo odlaske kod lekara i da se makar u tim trenucima ne opterećuju plaćanjem parkiranja.

Izvor: NSU
Foto: Promo