Početna Gradske teme “Parking servis” sređuje prostor za murale kod SNP-a

“Parking servis” sređuje prostor za murale kod SNP-a

montazna_garaza_03062016

Murali koji su godinama stajali oko montažne garaže iza Srpskog narodnog pozorišta i sada su uništeni, uskoro bi mogli da budu zamenjeni novima. U JKP “Parking sevis” kažu za 021.rs da su vremenom murali koji se nalaze na obodu garaže propali su zbog vremenskih uslova, ali i bahatosti pojedinaca, i da u tom preduzeću imaju volju da taj prostor urede.

To do sada nije urađeno jer je u pitanju relativno veliko ulaganje, a “Parking servis” se trudi da novac koristi za uređenje parkirališta.

“U pitanju je prostor ukupne površine od 157 m2, koji se sastoji iz osam velikih i tri manja segmenta. Odlučili smo da murale iskoristimo kao reklamni prostor i ustupimo zainteresovanim stranama, čak i uz simboličnu novčanu nadoknadu, uz uslov da sadržaj bude društveno odgovoran i u skladu sa politikom našeg preduzeća”, kažu u “Parking servisu”.

U ovom preduzeću čekaju da se neko javi za iznajmljivanje ovog prostora, nakon čega očekuju da će prostor ponovo biti oplemenjen i uređen prikladnim muralima. Naime, neće se raditi o klasičnim reklamama, nego će prostor biti iscrtan a ispod toga bi bila ostavljen prostor za neku reklamnu poruku.

Ranije su na zidovima montažne garaže bili vidljivi motivi Novog Sada iz ranijih vekova.

Autor i foto: 021.rs