Početna Gradske teme “Parking servis” ulaže desetak miliona dinara u biciklizam u Novom Sadu

“Parking servis” ulaže desetak miliona dinara u biciklizam u Novom Sadu

“Parking servis” će ove godine uložiti desetak miliona dinara za razvoj biciklizma u Novom Sadu kroz sistem “NSbike” i uređenje parkinga za bicikle.

Najviše novca će otići za izgradnju 14. “NS bike” stanice. Lokacija nove stanice još nije određena, a stručne službe ovog preduzeća proveravaju moguće lokacije na Bulevaru Evrope i Somborskom bulevaru. Za gradnju nove stanice biće izdvojeno skoro šest miliona dinara, od kojih će pet miliona biti dato iz budžeta grada, dok će ostatak dati “Parking servis” iz sopstvenih prihoda.

“Parking servis” će izdvojiti i milion dinara za kupovinu novih bicikala za “NS bike”, zatim 300.000 dinara za rezervne delove, a planirano je još 1,5 miliona dinara za servisiranje bicikala.

Takođe iz programa poslovanja “Parking servisa” vidi se da je predviđeno da se uloži i 500.000 dinara za “softversku implementaciju novog cenovnika za iznajmljivanje gradskih bicikala”.

Ovo gradsko preduzeće će dati i dva miliona dinara za gradnju parkirališta za bicikle i ugradnju neophodne opreme. Ovim će povećati broj mesta za parkiranje bicikala, kojih u ovom trenutku ima oko 850.

Izvor: 021.rs
Foto: Parking servis