Početna Gradske teme Pet novih vozila marke “škoda” za Pokrajinsku vladu, Skupštinu i inspekciju

Pet novih vozila marke “škoda” za Pokrajinsku vladu, Skupštinu i inspekciju

Skoda Superb II

Pet novih vozila marke “škoda” kupljeno je u maju ove godine za Pokrajinsku vladu, Skupštinu i inspekciju. Od tih novih automobila, jedan je nabavljen za potrebe Skupštine Vojvodine, drugi za Pokrajinsku vladu, a oba automobila su sa standarnom opremom i kupljena su po 2.841.792 dinara komad, s PDV-om. Treće vozilo je marke “škoda superb 3.6 FSi 4dž4” standardne opreme za taj tip vozila, i kupljeno je po 4.333.770 dinara, s PDV-om, za zajedničke potrebe svih organa za duža putovanja.

U maju i pokrajinska inspekcija je dobila dva nova automobila marke “škoda sitigo” standardne opreme po 997.776 dinara komad, s PDV-om. To su manja vozila, koja voze inspektori kada idu na teren. Pre te nabavke u maju ove godine, i 2012. godine kupljeno je pet automobila. Svi su marke “škoda superb” i koriste ih Pokrajinska vlada i Skupština.

Sva vozila koja su na raspolaganju u Upravi za zajedničke poslove pokrajinskih organa a za potrebe Pokrajinske Vlade i Skupštine APV, organa pokrajinske uprave, službi, uprava, direkcija, Pokrajinskog javnog pravobranilaštva i pokrajinskog ombudsmana se striktno koriste u skladu s Odlukom o uslovima i načinu korišćenja službenih vozila“, navodi Uprava za zajedničke poslove Pokrajinske vlade.

U odeljenju za saobraćaj, održavanje vozila i tehničke poslove vodi se računa o striktnoj primeni propisa za korišćenje vozila, potrošnji goriva i redovnom održavanju i ispravnosti vozila“, dodaje Uprava za zajedničke poslove.

Pravo na korišćenje vozila imaju i predsednici odbora i drugih radnih tela Pokrajinske skupštine, koji su na stalnom radu u parlamentu, sekretar Skupštine, strarešine pokrajinskih organa koje postavlja i imenuje Pokrajinska vlada ili Skupština, zamenik starešine pokrajinskog organa, podsekretar, zamenik zaštitnika građana, pomoćnik starešine pokrajinskog organa u slučajevima kada realizuje službene poslove i zadatke u ime starešine pokrajinskog organa.

Vozni park Pokrajine u proseku je star osam godina i broji 143 službena vozila. Službene automobile koriste Pokrajinska vlada, Skupština Vojvodine, organi pokrajinske uprave, službe, uprava, direkcija, Pokrajinsko javno pravobranilaštvo i pokrajinski obudsman – zaštitnik građana.

Ona je dostavljena nakon što je poslanik Srpske napredne stranke Darko Bođok prozavao predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića da „bahato“ troši novac poreskih obveznika na kupovinu skupih i luksuznih službenih vozila. U informaciji se kaže i da je sedam vozila ugovorom uzeto na korišćenje za potrebe inspekcija. U voznom parku Pokrajine ima ukupno 44 “škode superb”, koje su prosečno stare osam godina i u proseku prešle 367.977 kilometra. Održavaju se redovno i tehnički su ispravne.

Autor: Dnevnik
Foto: Škoda

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here