Početna Gradske teme Petrovaradinci pisali Gradu, najavili nove proteste ako se ne ispune zahtevi

Petrovaradinci pisali Gradu, najavili nove proteste ako se ne ispune zahtevi

0

Građani iz Petrovaradina uputili su zahteve gradskoj vlasti zbog problema u vezi sa bezbednošću u saobraćaju u ovom delu grada. Oni su to učinili nakon protesta koji je organizovan u ponedeljak.

Građani su protestovali zbog učestalih saobraćajnih nezgoda u Petrovaradinu. Poslednja se dogodila u petak, kada je u sudaru kamiona i automobila, za čijim je volanom sedeo drogirani vozač, poginula sedamdesetšestogodišnja žena, koja je bila suvozač u kolima.

Kako se može videti u pismu koje je Inicijativa građana “Za bolji Petrovaradin” uputila Gradskoj kući, glavni zahtevi su postavljanje semafora na uglu Reljkovićeve i Šenoine ulice, popravka ulične rasvete, te poboljšanje horizontalne i vertikalne signalizacije duž Reljkovićeve ulice.

U slučaju da njihovi zahtevi ne budu ispunjeni do 21. februara, građani će nastaviti sa protestima. Stava su da bi se ispunjavanjem njihovih zahteva rešili višegodišnji problemi u ovom delu grada.

“Meštani godinama apeluju putem Saveta roditelja i mesne zajednice da se raskrsnica obeleži, kako bi bila bezbedna, međutim bez uspeha. Jedino što smo mogli da uradimo jeste postavka svetlosnih prsluka na stabla drveća, kako bi se barem malo povećala vidljivost iste. U jednoj od saobraćajnih nesreća, srušena je i bandera ulične rasvete zadužena za osvetljenje raskrsnice, koja nikada nije zamenjena”, navode Petrovaradinci, napominjući da je Reljkovićeva ulica tranzitna i da su samo tokom protesta prebrojali više od 100 kamiona iz oba smera.

Podsetili su i da su već imali protest 3. januara kada su zatražili vremensko ograničenje teretnog saobraćaja kroz naselje, kao i kontrolu osovinskog opterećenja, ali da ih do danas niko ni iz mesne zajednice ili Grada nije kontaktirao.

Iz Inicijative građana “Za bolji Petrovaradin” kažu da žele da sarađuju sa Gradom kako bi se poboljšali uslovi meštana. U dopisu navode i da, osim problema u Reljkovićevoj treba da se reše i kritična mesta kao što su okretnica autobuskih linija 3 i 9, raskrsnica kod male škole (Malinova), pešački prelaz Preradovićeve i Marka Oreškovića (kod Matijevića), nedostatak trotoara u Račkog, od Bukovca do izlaza iz Petrovaradina.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay