Početna Gradske teme Planira se proširenje kolovoza i više parking mesta u Ulici Maksima Gorkog

Planira se proširenje kolovoza i više parking mesta u Ulici Maksima Gorkog

Deo Ulice Maksima Gorkog, od Stražilovske do Keja žrtava racije, u narednom periodu bi trebalo da bude proširen za još jednu traku u oba smera, uz izgradnju parkinga sa obe strane ulice.

Kako bi se grad pripremio za ove radove, Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je raspisala tender za odabir projektanata.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da će novi kolovoz biti širok 11 metara, odnosno saobraćajnica od Stražilovske do Keja će ubuduće imati po dve saobraćajne trake u oba smera. Navodi se i da ova ulica obuhvata stambene blokove koji su davno izgrađeni, ali da je prisutan problem parkiranja i da će se to rešiti time što će se sa obe strane saobraćajnice sagraditi novi parkizni i to duž celog kolovoza. U projektnom zadatku UGZI je napomenuo da je potrebno da se raspored i broj parking mesta odredi u odnosu na položaj postojećeg drveća, što će spasiti bar deo stabala od seče.

Predviđeno je i da se uredi saobraćajnica od Trga Ferenca Fehera do Ulice Jovana Boškovića u dužini od oko 200 metara. Pored proširenja kolovoza u Maksima Gorkog, na istom potezu će biti izgrađeno oko 640 metara novog vodovoda sa vodovodnim priključcima na parnoj strani ulice. Biće postavljena i nova javna rasveta, dok će spomenik Ferencu Feheru na tom trgu dobiti dekorativno osvetljenje.

U programu uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu ne spominju se radovi u Ulici Maksima Gorkog, a pošto je tek raspisan tender za projektovanje, proširenje saobraćajnice uslediće najranije 2019. godine.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay