Početna Gradske teme Po treći put sprečeno prinudno iseljenje porodice Ninić iz Tanurdžićeve palate

Po treći put sprečeno prinudno iseljenje porodice Ninić iz Tanurdžićeve palate

Prinudno iseljenje porodice Ninić iz stana u Tanurdžićevoj palati u Ulici Modene 1, koje je bilo zakazano za danas, ponovo je odloženo.

Izvršiteljka je konstatovala da se u stanu nalaze i drugi građani koji su se okupili da spreče izvršenje i da je, uprkos prisustvu policije, iseljenje nemoguće sprovesti. Porodicu Ninić od iseljenja su branili aktivisti Združene akcije “Krov nad glavom” koji su se, pre nego što je policija došla, zaključali u stanu.

Sa izvršiteljkom došao je i bravar, ali nije došlo do pokušaja obijanja. Aktivisti Združene akcije rekli su da se nadaju da će porodica Ninić bar neko vreme biti mirna, pre novog pokušaja iseljenja i pre nego što sudski spor dobije svoj epilog.

Inače, desetak pripadnika policije stajalo je ispred oba ulaza u zgradu od devet časova ujutru, iako je iseljenje bilo zakazano za 10 sati. Oni su dozvoljavali ulaz u zgradu samo ljudima koji ličnom kartom dokažu da im je to mesto prebivališta.

Podsetimo, porodica Ninić je 2007. godine uzela kredit za stan od 94.500 evra, do danas su banci isplatili na ime kamata i glavnice nešto manje od 80.000 evra, i imaju još dug od 81.000 evra.

Oni su se tokom godina našli u problemu sa otplatom kredita zbog bolesti jednog člana porodice Ninić i smanjenja prihoda, a onda je banka zbog duga u januaru ove godine angažovala izvršiteljku Jasnu Anđelić. U postupku koji je usledio, stan je uz procenu da vredi 120.000 evra prodat na licitaciji za 84.500 evra plus troškove postupka, i izvršiteljka sada pokušava da iseli porodicu iz Tanurdžićeve palate, dok Ninići preko suda pokušavaju to da spreče.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/YouTube