Početna Gradske teme Počela dezinfekcija u okolini tržnih centara i većih megamarketa u Novom Sadu

Počela dezinfekcija u okolini tržnih centara i većih megamarketa u Novom Sadu

0

Novosadska “Ciklonizacija” dezinfikovala je prilaze, parkinge, mesta za kolica i garaže, a nakon što su dezinfekovani parkovi, kej, igrališta i tereni.

Novi Sad od 19. marta sprovodi i svakodnevnu dezinfekciju celih blokova u okolini svih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada, a koja obuhvata blokove u okolini svih zdravstvenih ustanova.

Takođe, obuhvaćeni su i kvartovi u okolini objekata gerontoloških centara.

Od 18. marta redovno se dezinfikuju ulice u širem centru Novog Sada, kao i u drugim najfrekventnijim delovima grada, kao što su bulevari i važnije saobraćajnice u svim delovima grada.

Tretmani dezinfekcije na otvorenom izvode se najsavremenijim ULV generatorima sa kamiona, terenaca i automobila “Ciklonizcije”.

Podsetimo da od 17. marta ekipe “Ciklonizacije” izvode i redovnu dezinfekciju ulaza stambenih zgrada (ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi). Sprovedeni tretmani dezinfekcije propisno se obeležavaju u cilju obaveštenja na svakom ulazu objekta kolektivnog stanovanja. Tretmani dezinfekcije nisu opasni po stanare zgrada nakon izvođenja.

Portparol “Ciklonizacije” Dario Aćimović podseća građane da svi navedeni tretmani predstavljaju dodatne mere zaštite koje sprovodi Grad Novi Sad i da nikako ne smeju da prestanu sa primenom preporučenih higijenskih i sanitarnih mera samozaštite i prevencije koje treba da prekinu širenje virusa korona.

Svi tretmani izvode se dezificijensom koji deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica. Dezificijens se aplicira ručnim pumpama, električnim i motornim aerosol generatorima i leđnim motornim prskalicama, a u akciji dezinfekcije ulaza stambenih zgrada operativcima “Ciklonizacije” pomažu i obučeni operativci “Zelenila” i “Stana”.

Izvor: 021
Foto: Printscreen