Početna Gradske teme Počela gradnja solitera: Srušena zaštićena zgrada Komunalne banke u centru grada

Počela gradnja solitera: Srušena zaštićena zgrada Komunalne banke u centru grada

0

Novi Sad izgradnja  (1)

Zgrada Komunalne banke, gde je bila smeštena Erste banka, danas je srušena, što je deo pripreme pred gradnju trinaestospratnog solitera u centru Novog Sada.

Prethodno je deo pešačke staze zatvoren, a pripreme za zidanje solitera počele su pre desetak dana.

Inače je o početku gradnje spornog objekta firme Galens, javnost informisana iz saopštenja JKP “Parking servis”. Naime, preduzeće je saopštilo da će posle deset godina korišćenja, biti zatvoren privremeni parking u Ulici Narodnih heroja jer na tom mestu počinje zidanje spomenutog solitera.

Podsetimo da je gradnja objekta koji će biti u visini Glavne pošte, izazvala negodovanje velikog dela novosadske javnosti, ali da su gradske vlasti odobrile gradnju, bez posebnog odgovaranja na kritike, osim uopštenog obrazloženja da se radi o investiciji i da je uloga lokalnih vlasti da pomažu razvoj biznisa.

Osim primedbi da projekat izgradnje tako velikog objekata potpuno narušava i menja sliku užeg centra grada, u javnosti su se mogle čuti i kritike da će biti pogoršani saobraćajni i komunalni uslovi života u tom kvartu.

Uz sve to, lokalna vlast nema nikakvu garanciju da će investitor zgrade od 40.000 kvadrata i 13 spratova obezbediti makar podzemne garaže za parkiranje.

Izvor: 021
Foto: Galens doo