Početna Gradske teme Počela grejna sezona u Novom Sadu

Počela grejna sezona u Novom Sadu

Danas je počela grejna sezona u Novom Sadu, a sve toplane su prošlog petka počele toplotne probe.

Ivana Stanimirović iz službe za odnose sa javnošću Novosadske toplane navodi da su sva postrojenja tog preduzeća jutros redovno počela sa radom i da se svi delovi grada snabdevaju toplotnom energijom.

“Počeli smo sa redovnim grejanjem svih obejkata povezanih na sistem daljinskog grejanja Novosadske toplane. Svih šest toplana radi i svi objekti su napunjeni, osim onih kod kojih su prijavljeni radovi na kućnim instalacijama i tu savetujemo građanima da se nakon završetka radova obrate predsednicima skupština stanara i nama, kako bi i te zgrade napunili. Što se tiče radova, Toplana ih je sve završila i svuda su u toku vraćanje saobraćajnih površina u tehnički ispravno stanje”, navodi Stanimirović.

Ona je apelovala na građane da imaju strpljenja u narednih nekoliko dana, dok se ceo sistem ne stabilizuje. Prema njenim rečima, ukoliko građani primete da im cure radijatori ili imaju problema sa grejanjem, to treba da prijave na broj telefona 4881-105 koji je otvoren 24 časa.

Inače, grejna sezona zvanično je trebalo da počne 15. oktobra ali je odlučeno da startuje ranije, jer je sistem spreman.

Autor: 021.rs