Početna Gradske teme Počela je izgradnja zgrade Hitne pomoći na Telepu

Počela je izgradnja zgrade Hitne pomoći na Telepu

Počela je izgradnja zgrade Hitne pomoći na Telepu, kojom će ova ustanova posle gotovo deset godina dobiti svoj objekat.

Objekat će biti smešten na uglu Bulevara patrijarha Pavla, Jastrebačke i Ulice Ilariona Rubarca. Radnici su počeli sa iskopavanjem zemljišta na parceli od 3.000 kvadrata na kojoj će nići trospratnica od 2.300 kvadrata. Na gradilištu se nalazilo nekoliko radnika koji pripremaju teren za postavljanje temelja nove zgrade.

Za izgradnju ovog objekta izdvojeno je 535 miliona dinara iz gradskog budžeta, uz sufinansiranje pokrajine. Grad Novi Sad je ugovor o izgradnji vredan 341 milion dinara zaključio sa konzorcijumom oko preduzeća “Graditelj NS”.

Ovo preduzeće bi trebalo da poslove u vezi sa izgradnjom dugo najavljivanog objekta uradi u roku od godinu dana.

Kako će izgledati zgrada

U prizemlju će biti smešteno noćno dežurstvo za decu i odrasle sa ordinacijama, čekaonicom, labaratorijom i drugim potrebnim sadržajima. Takođe, tu će biti i deo prostorija namenjenih za smeštaj i dnevni boravak zaposlenih u Hitnoj pomoći uz nekoliko kancelarija, kao i apoteka koju će koristiti Apotekarska ustanova “Novi Sad”.

Na prvom spratu je predviđen prostor za smeštaj urgentnih ekipa uz tri vežbaonice i druge prateće prostore kao što su garderoba, toaleti i slično, a na drugom spratu će biti dispečarski centar uz nekoliko kancelarija za administraciju Zavoda.

Na trećem spratu će biti pretežno kancelarije za upravu, kao i prostor za arhivu i bibiloteku. Više o tome možete pročitati OVDE.

Autor i foto: 021