Početna Gradske teme Počela manifestacija “Ritam Evrope”

Počela manifestacija “Ritam Evrope”

ritam-evrope-2015-jpg_

Ritam Evrope, manifestacija kojom se obeležava 9. maj kao Dan pobede nad fašizmom, počela je otvaranjem izložbe radova sa internacionalnog konkursa “70 godina pobede nad fašizmom” u galeriji na otvorenom, u ulici Kralja Aleksandra, prenosi Oradio.
„Reč je o radovima koji su pristigli u okviru međunarodnog konkursa „70 godina pobede nad fašizmom. Biće izloženi oni koje je žiri izabrao, pa Novosađani mogu da ih vide u centru grada, na otvorenom“, rekao je PR Studentskog kulturnog centra Novi Sad Nemanja Vuković.

Kako je istakao, pobednička fotografija pristigla je iz Ukrajine, a predstavlja veoma zanimljivu sliku studijske posete Aušvicu.

„Konkurs je prvi put doživeo ovako veliku ekspanziju, pa su nam se javljali ljudi iz Azije, Afrike, Japana… što govori da još postoji potreba da se govori na ovu temu“, rekao je Vuković.

Za 7. maj zakazana je tribina “Dan pobede nad fašizmom” u SKCNS Fabrika, u 20 časova, na kojoj će učesnici pokušati da sagledaju poziciju antifašizma u novonastalim okolnostima.

Vrhunac ovogodišnje proslave pobede nad fašizmom biće Ritam Evrope 9. maja na Trgu slobode u Novom Sadu. Nastupiće Artan Lili, Elemental, Sonic Boom Six iz Velike Britanije i Goblini.

Vladislav Kokotović, basista Goblina, za „O radio“ kaže da su već godinama u pregovorima sa SKCNS da nastupe na Ritmu Evrope.

„Ovo nam je prva velika svirka ove godine i možete očekivati klasičan repertoar Goblina, presek četiri albuma, a sviraćemo dok nas organizatori ne oteraju“, rekao je Kokotović.

Ritam Evrope počinje u subotu u 20 časova u centru Novog Sada.

Autor: Oradio