Početna Gradske teme Počela obnova puteva na Tvrđavi, sređuje se i put oko Dečjeg sela

Počela obnova puteva na Tvrđavi, sređuje se i put oko Dečjeg sela

0

Obnovom puteva na Petrovaradinskoj tvrđavi, počela je sezona radova na putnoj infrastrukturi u Novom Sadu.

Radovi se izvode na kolovozu, od ulaza iz Preradovićeve ulice do platoa ispred Muzeja Grada Novog Sada, ali se sređuju i pešačke staze i zelene površine. Vrednost posla je 20 miliona dinara.

– Na potezu od tunela do platoa ispred Muzeja, nema više asfalta, već su vraćene kocke, što je ambijentalno mnogo lepše. Zavod za zaštitu spomenika kulture nastavlja radove u Podgrađu, a i ove godine je visok nivo investicija, i biće izdvojeno preko 100 miliona dinara za obnovu objekata. Takođe, Uprava za građevinsko zemljište i investicije u saradnji sa Ministarstvom privrede Republike Srbije, investira oko 80 miliona dinara u sređivanje dela kod Ulice Prote Mihajldžića u podgrađu Petrovaradina – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je rečeno tokom obilaska radova, sanirana je kolovozna konstrukcija u ulicama Sedme vojvođanske brigade i Kneza Mihajla u Sremskoj Kamenici, a sređuju se i saobraćajne površine oko “Dečjeg sela”. Vrednost tih radova je 25 miliona dinara.

Krenula je i prva faza investicije od 70 miliona dinara u Kamenički park, koju Grad i Pokrajina finansiraju u odnosu pola-pola, a realizuje JKP “Gradsko zelenilo”. Sledeće godine uslediće druga faza tog projekta.

Najavljeno je da će početkom maja biti raspisan tender za izgradnju Sentandrejskog bulevara, koju finansiraju Grad, Pokrajina i Republika. Prema rečima gradonačelnika, nastavljaju se i investicije u kanalizacionu mrežu u Veterniku, na Klisi, a za izgradnju prečistača u Begeču neophopdno je da Mesna zajednica preda javnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” upravljanje vodovodnom i kanalaizacionom mrežom. Za rešavanje problema vodovoda i kanalizacije u naselju Bocke, i to samo za prvu fazu, kako je rekao Vučević, potrebno je 190 milona dinara, a Uprava za građevinsko zemljište i investicije u saradnji sa MZ Sremska Kamenica, planira dinamiku tog zahtevnog i složenog zadatka.

Izvor: 021
Foto:Novisad.rs