Početna Gradske teme Počeli 10. “Dani Brazila” u Novom Sadu

Počeli 10. “Dani Brazila” u Novom Sadu

0

Jubilarni 10. “Dani Brazila” počeli su juče uz brazilske ritmove u kulturnoj stanici “Eđšeg” i trajaće do 25. avgusta.

Na otvaranju su predstavljeni ovogodišnji programi samba, kapoera i plesnih radionica, a o svojim nastupima govorili su gosti iz Brazila, ali i ljudi iz domaće škole sambe.

Prisutnima na otvaranju obratili su se ambasador Savezne Republike Brazil u Srbiji Eduardo Botelho Barbosa, umetnički direktor “Dana Brazila 2019” Vojislav Voja Malešev i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Кako se moglo čuti od organizatora, najveća zvezda Festivala biće jedan od najpopularnijih DJ-eva i producenata brazilske drum’n’bass scene DJ Patife. Pored njega nastupiće i “Bloco Clandestiono” i “Tropicana Samba Show” iz Moskve, “Banda Berimbau” iz Trsta i domaćini – novosadska škola sambe “Bateria Sambansa”.

Tradicionalno, poslednji dan festivala, obeležiće najveća karnevalska povorka do sada u centru Novog Sada.

Program i radionice u okviru “Dana Brazila” biće održane na više lokacija u gradu, a neke od njih su Petrovaradinska tvrđava, Štrand, Letnji bioskop Кulturnog centra Novog Sada i kulturna stanica “Eđšeg”. Sve radionice za početnike i veći deo festivalskog programa biće besplatni za Novosađane i njihove goste.

Izvor: 021
Foto: Promo