Početna Gradske teme Počeli radovi na izgradnji cevovoda sa crpnom stanicom u naselju Bocke

Počeli radovi na izgradnji cevovoda sa crpnom stanicom u naselju Bocke

Bocke foto Grad Novi Sad (1)

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković obišao je pripremne radove JP Zavoda za izgradnju grada na izgradnji gravitaciono-potisnog cevovoda sa crpnom stanicom u naselju Bocke u Sremskoj Kamenici.

Ovo je prvi preduslov za rešavanje dugogodišnjeg problema meštana naselja Bocke. Idejnim projektom za naselje Bocke predviđen je separatni sistem odvođenja otpadnih voda, sa glavnom crpnom stanicom Bocke. Funkcija crpne stanice Bocke je da pomoću potisnog voda transportuje otpadne vode naselja Bocke do postojećeg kanalizacionog sistema u Sremskoj Kamenici – istakao je Vladimir Stojković.

Bocke foto Grad Novi Sad (2)

Radovi počinju izgradnjom crpne stanice, koja je locirana u odbrambenom nasipu od Dunava, uz državni put Novi Sad-Beočin (u blizini skretanja za Bocke). Gravitaciono potisni cevovod, dužine od oko 1km, prostiraće se od skretanja za Popovicu pa sve do crpne stanice. Izgradnja ovog cevovoda značajna je iz razloga što predstavlja preduslov za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Bocke.

Pored potisnog cevovoda i crpne stanice, ovi radovi obuhvataju i izgradnju oko 300 m kanalizacione mreže, takođe uz državni put. Izvođač radova na izgradnji gravitaciono potisnog cevovoda je DOO “Bulevar Company”, rok za završetak je 190 kalendarskih dana, a ukupna vrednost investicije je 38.977.366,00 dinara.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad