Početna Gradske teme Počelo prijavljivanje za takmičenje FTN Challenge

Počelo prijavljivanje za takmičenje FTN Challenge

0

ftn-challenge-jpg_660x330

Studentska organizacija ESTIEM organizuje tradicionalno takmičenje Fakulteta tehničkih nauka pod imenom FTN Challenge. Takmičenje je namenjeno svim studentima inženjerskih, ekonomskih i organizacionih nauka.
FTN Challenge predstavlja izazov za mlade ljude koji žele da svoje znanje primene u praksi i takmiče se sa studentima ostalih prestižnih fakulteta u Srbiji, kako bi se pokazali kao kvalitetan budući kadar.
Takmičenje se sastoji iz tri discipline: 1. Studija slučaja — potrebno je da tim čini četvoro ili petoro članova, 2. Elevator pitch — potrebno je da bude tri člana po timu, 3. Debata (sistem američke parlamentarne vlade) – potrebno je da bude dva člana po timu.

FTN Challenge će se održati 25. i 26. aprila na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Prijave traju do 10. aprila 2015. godine i vrše se popunjavanjem formulara.

Za više informacija, zaintersovani se mogu obratiti organizatorima putem mejla dijana.medic@estiem.org ili marina.bradic@estiem.org.

Od ove godine otvorena je mogućnost i učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola da učestvuju u takmičenju FTN Challenge Junior .

Takmičenje je zasnovano na takmičarskoj disciplini kratkih idejnih prezentacija ( elevator pitch ) gde će timovi imati 4 sata za rešavanje problema koji će im biti zadat iz realnog okruženja i nakon toga će imati samo 60 sekundi za prezentaciju svog idejnog rešenja ispred žirija i ubede ih da je njihovo rešenje najbolje.

Prijave za FTN Challenge Junior otvorene su do 31. marta, a više informacija može se pronaći na zvaničnom sajtu organizatora.

Autor i foto: RTV