Početna Gradske teme Počelo sa radom policijsko odeljenje na Satelitu

Počelo sa radom policijsko odeljenje na Satelitu

screenshot_2015-02-28-11-01-15

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Siniša Radaković prisustvovali su početku rada Policijskog odeljenja na Satelitu u Ulici Stevana Hladnog.

Vučević se zahvalio ministru Nebojši Stefanoviću i načelniku Radakoviću na odluci da posle mnogo godina počne sa radom ta policijska stanica.

“Za nas Novosađane, to je veoma važan potez na koji se čekalo godinama i nadam se da će Policijska uprava u Novom Sadu veoma brzo osposobiti za rad u punom kapacitetu ovu Policijsku ispostavu. Grad Novi Sad je spreman da odmah pomogne Policijsko odeljenje sa računarskom opremom i svim drugim tehničkim stvarima neophodnim za njihov nesmetan rad. Za nas je ključno pitanje bezbednosti građana na Novom naselju, jednom od najvećih delova grada, koji godinama čekaju da dobiju Policijsku stanicu i nadam se da će na ovaj način pripadnici policije bili daleko prisutniji na ulicama na Satelitu i na Novom naselju”, navodi Vučević i dodaje da se nada da će veoma brzo biti doneta nova sistematizacija koja predviđa policijsku ispostavu na Novom naselju.

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Siniša Radaković rekao je da odlukom ministra unutrašnjih poslova od danas sa radom počinje odeljenje policije namenjeno za Novo naselje, što predstavlja samo prvi korak ka uspostavljanju Policijske ispostave.

“Juče je na sastanku sa ministrom Stefanovićem dogovoreno da već u ponedeljak ujutru, u Ministarstvo budu dostavljeni predlozi za formiranje nove Policijske ispostave i sistematizacija novih radnih mesta za Policijsku ispostavu Novo naselje. Mi trenutno ovde imamo 32 ljudi na raspolaganju koje smo obezbedili preraspodelom kadrova, a očekujemo da će naš predlog koji predviđa ukupno 96 policajaca biti rešen u najkraćem roku”, kaže načelnik Radaković i naglašava da je krajnji cilj da se policija približi građanima, da im bude u svakom momentu na usluzi i da se bezbednost podigne na viši nivo.

Policijsko odeljenje za Novo naselje građani mogu kontaktirati na broj telefona: 021/661-72-04.

Izvor: 021.rs
Foto: Tanjug